Domácí světlý bochník s kmínem

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg hladká mouka
    • 1
      kostka droždí nebo jeden sáček sušeného droždí
    • 3
      lžička sůl
    • 3
      lžička kmín
    • 3
      lžička ocet
    • 600
      ml voda

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Prosátou mouku smícháme se sušeným droždím, solí a kmínem, přidáme ocet, vlažnou vodu a zaděláme těsto.
2
Nebo klasickým způsobem zaděláme kvásek a necháme ho vzejít. Po té vlijeme do prosáté mouky a přidáme zbylé ingredience.
3
Dobře propracované těsto necháme v teple pod utěrkou vykynout (cca 45 minut). Poté jej převálíme a vytvarujeme z něj bochník nebo šišku.
4
Na plechu s papírem posypaným lehce moukou jej pak necháme ještě vykynout, tak cca 10-20 minut.
5
Po dokynutí ho potřeme vlažnou vodou (používáme štětec nebo smetáček) a vložíme do vyhřáté trouby.
6
Chléb pečeme při 180°C dohněda (asi 45 minut).
7
Hotový na poklepání „zvoní“.
8
Ještě horký znovu potíráme vlažnou vodou.

Komentáře k receptu

  • B.TOMALOVÁ
    B.TOMALOVÁ |

    29. 12. 2012 11:40

    vELMI DOBRÝ CHLÉB! ...PEKLA JSEM Z 1/2 DÁVKY=1 BOCHNÍK.DALA JSEM 300G MOUKA BÍLÁ HLADKÁ+ 200G CELOZRNNÁ MOUKA JEMNĚ MLETÁ ŽITNÁ.