Autor:

Domácí šlehačka

Snadné
Ingredience
Mléko 1/2 l
Ztužený tuk 200 g
Máslo 100 g
Žloutek 1 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Ostatní

Mléko svařit, rozpustit v něm tuky, dát žloutek a 5 minut mixovat. Nechat vychladit, nejlépe přes noc v lednici a pak se může šlehat.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Komentáře k receptu: Domácí šlehačka

Komentáře

  1. Jana Cz.   17.05.2007 | 13:44 | reagovat |

    Prosím vás, Barčo nebo Marie, nenapsaly byste ten váš recept na šlehačku? Děkuji.

  2. Marie   17.05.2007 | 13:05 | reagovat |

    Také se připojuji k názoru že z másla je šlehačka chutnější. Ztužený tuk a ještě za studena je dost nezdravý, ale to je věc názoru a rozhodně nekritizuji uvedený recept.

  3. barča   17.05.2007 | 11:29 | reagovat |

    Z vlastní zkušenosti mám vyzkoušeno, že z másla je nesrovnatelně chutnější a nemusí se dávat žloutek (zde skoro syrový). Svařuji vše najednou máslo i mléko.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 božských snídaní: Sýrové špízy, tousty se skořicí nebo lívance s medem 8 božských snídaní: Sýrové špízy, tousty se skořicí nebo lívance s medem
12 pravidel, jak si objednat z vesmíru přání, aby se splnilo! 12 pravidel, jak si objednat z vesmíru přání, aby se splnilo!
Po jakých jídlech je Kate tak štíhlá? Krevety, popcorn nebo pálivé kari! Po jakých jídlech je Kate tak štíhlá? Krevety, popcorn nebo pálivé kari!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web