Autor:

Domácí šlehačka

Snadné
Ingredience
Mléko 1/2 l
Ztužený tuk 200 g
Máslo 100 g
Žloutek 1 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Ostatní

Mléko svařit, rozpustit v něm tuky, dát žloutek a 5 minut mixovat. Nechat vychladit, nejlépe přes noc v lednici a pak se může šlehat.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Komentáře k receptu: Domácí šlehačka

Komentáře

  1. Jana Cz.   17.05.2007 | 13:44 | reagovat |

    Prosím vás, Barčo nebo Marie, nenapsaly byste ten váš recept na šlehačku? Děkuji.

  2. Marie   17.05.2007 | 13:05 | reagovat |

    Také se připojuji k názoru že z másla je šlehačka chutnější. Ztužený tuk a ještě za studena je dost nezdravý, ale to je věc názoru a rozhodně nekritizuji uvedený recept.

  3. barča   17.05.2007 | 11:29 | reagovat |

    Z vlastní zkušenosti mám vyzkoušeno, že z másla je nesrovnatelně chutnější a nemusí se dávat žloutek (zde skoro syrový). Svařuji vše najednou máslo i mléko.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních
Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne! Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne!
Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web