Domácí šlehačka

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,5
      l mléko
    • 200
      g ztužený tuk
    • 100
      g máslo
    • 1
      ks žloutek

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mléko svařit, rozpustit v něm tuky, dát žloutek a 5 minut mixovat. Nechat vychladit, nejlépe přes noc v lednici a pak se může šlehat.
Zařazení: Ostatní

Komentáře k receptu

  • Jana Cz.
    Jana Cz. |

    17. 5. 2007 13:44

    Prosím vás, Barčo nebo Marie, nenapsaly byste ten váš recept na šlehačku? Děkuji.

  • Marie
    Marie |

    17. 5. 2007 13:05

    Také se připojuji k názoru že z másla je šlehačka chutnější. Ztužený tuk a ještě za studena je dost nezdravý, ale to je věc názoru a rozhodně nekritizuji uvedený recept.

  • barča
    barča |

    17. 5. 2007 11:29

    Z vlastní zkušenosti mám vyzkoušeno, že z másla je nesrovnatelně chutnější a nemusí se dávat žloutek (zde skoro syrový). Svařuji vše najednou máslo i mléko.