Autor:

Domácí režný chléb z Kanady

70 minut PT0H70M
Střední
Ingredience
Hladká mouka 850 g
Režná mouka
(rye flour)
150 g
Voda
vlažná, přidá-li se brambora jen 2 a 1/2
3 šálek
Droždí
rozpustit ve vodě
4 g
Sůl 1 lžíce
Drcený kmín 3 lžíce
Brambory
máme-li přidáme vařenou, na jemno nastrouhanou
1 ks
Bílek
s vodou na potření
1 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Přílohy

Do mouky zamíchám kmín a sůl. Do vlažné vody s kvasnicemi (nemusí se nechat vykynout) přidám na jemno nastrouhanou bramboru a vše smíchám dohromady s moukou a vypracuji v těsto. Těsto nesmí být moc tuhé. Dám do mísy, přikryji utěrkou a nechám asi 2 hodiny vykynout. Poté těsto srazím a vytvořím dlouhou asi 40 cm šišku, kterou dám na slabě vymaštěný a silně moukou vysypaný plech. Potřu bílkem rozmíchaným s troškou vody. Uprostřed prstem udělám pupík a chléb ostrým nožem zešikma několikrát naříznu. Na plechu nechám asi další hodinu kynout, až chléb zdvojnásobí. Předehřeji troubu na 420 F. Chléb těsně před pečením ještě jednou potřu bílkem s vodou. Peču 10 min. na 420 F, dopékám dalších 40-45 min. na 375 F. Chléb s bramborou je vláčnější, chutnější a vydrží delší dobu čerstvý. Ale i bez brambory je velice dobrý.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Plněné lososové brambory Brambory - podzimní královny. Tradiční i neobvyklé recepty Články z

Komentáře k receptu: Domácí režný chléb z Kanady

Komentáře

  1. Marus skrnova   17.06.2006 | 3:29 | reagovat |

    Zijeme v Michiganu a pouzivame suche drozdi STAR je opravdu jako Ceske toto drozdi kupujeme v Costco nebo Sam klub dekujeme za recept na chleb je opravdu dobry davam 1 doporucuji.

  2. Iva   26.03.2006 | 22:41 | reagovat |

    Martino, ziju na Floride a parkrat jsem zkusila susene americke drozdi a nemuzu si pomoct, smrdi mi. Nechavam si tedy z Cech posilat susene nebo ho kupuji v mistnich polskych potravinach (maji cerstve nebo Dr. Oetker). Renato, 420 F je cca 215 C a 375 F je cca 190 C.

    1. Karl   21.06.2014 | 0:05 | reagovat |

      Pokud je drždí cítit v tevém chlebu, používáš příliš moc droždí. Zkus polovinu (skutečně, polovinu) co používáš teď. Nech těsto vykynout aspoň 2 hodiny, pokud jsi dala do kvasu dost cukru, ty bakterie se dostatečně rozmnoží samy od sebe.

      Odpověď Věře: syrové droždí možná je třeba 40gr, ale silně bych o tom pochyboval. Suché droždí stačí asi 7 gr = 1 čajová lžička nebo trochu méně. Žádný recept není 100% ve všech lokalitách. Je to třeba párkrát vyzkoušet (a dělat si poznámky) až se ti to povede tak jak ty chceš.
      Dobrou chuť

  3. martina horvath   21.02.2006 | 23:59 | reagovat |

    kolik mam pouzit drozdi mam jenom suche drozdi ziji v Arizone a jeste jsem syrove drozdi nesehnala. diky martina

  4. Věra Jurkovičová   13.09.2005 | 13:29 | reagovat |

    Nedošlo k chybě v množství droždí ? Řekla bych, že tam má být 40g.

  5. Renata   03.09.2005 | 22:42 | reagovat |

    To je fajn, ze teplota je dana vo Farenheitoch, co takto stary dobry eyropsky CELZIUS???

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky? 5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky?
Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat! Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat!
Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla 30 kilogramů! Jak? Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla 30 kilogramů! Jak?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web