Autor:

Domácí přátelé

Střední
Těsto:
Moučkový cukr 140 g
Hladká mouka 140 g
Vejce 1 ks
Voda
studená
1 lžíce
Anýz
mletý
1/2 lžička
Ingredience
Pikantní marmeláda
na potření těsta
 
Náplň:
Nasekané ořechy
vlašské i lískové
 
Rozinky  
Datle  
Kandované ovoce  
Fíky  
Mandle  

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Řezy

Na vál si dáme hladkou mouku, cukr, klepneme vajíčko, l lžíci vody a posypeme mletým anýzem. Zpracujeme těsto. Rozdělíme na dva díly. Díl vyválíme tence na obdélník asi tak 15×30 cm. Středový pruh podélně pomažeme marmeládou a na marmeládu navršíme směs jader a sušeného ovoce. Z každé strany přehrneme těsto a zabalíme jako závin. Teď dlaní po celé délce ze zhora i ze stran těsto přitistněte k náplni - zmačkněte. To proto, aby po upečení náplň nevypadávala. Dáme do trouby na 160-170 °C a pečeme do růžova. Vyndáme a ještě horké krájíme nožem namočeným do studené vody na 1 cm široké řezy. Necháme vychladnout.

Toto cukroví musíme péct tak 14 dní předem, aby se rozleželo. Do krabice dávám 1/4 jablka. Recept pochází z Rakouska, kde moje maminka v mládí žila.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Lilky plněné jehněčím masem a zeleninou Řecká božská kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Domácí přátelé

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete 8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete
Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu
Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web