Autor:

Domácí povidla

Střední
Ingredience
Švestky 3 kg
Cukr krystal 1 kg
Ocet 1,5 dl

Postup přípravy:

Švestky vypeckovat a dát do předem vymazaného hrnce, promíchat s krystalovým cukrem a octem, zakrýt a nechat přes noc odpočinout. Pak se postaví na mírný ohen vaří se asi 4 hod., vůbec nemíchat.

Po uvaření se hmota rozmixuje a dává se do sklenic, může se sterilovat, ale nemusí.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 7 x
2+
4.43 7 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 7x)
Kuře v bylinkové strouhance na kapustových listech Říjnová tabule může být veselejší - 4 barevné recepty pro vás Články z

Komentáře k receptu: Domácí povidla

Komentáře

  1. jarka   24.08.2015 | 16:35 | reagovat | závadný

    Taky bych se zeptala čím vymazat hrnec. :-D

  2. martina   08.09.2013 | 10:47 | reagovat | závadný

    muzu se zeptat cim vymazat hrnec,dekuji!nikdy jsem to nedelala. :-\ :-)

  3. zuzka   16.09.2011 | 18:09 | reagovat | závadný

    povidla jsou užasne teď jsem je dovařila a je to vážně jednoduché kapku naročné ale božíí :-) děkuji za recept

  4. Tereza   07.08.2011 | 22:03 | reagovat | závadný

    Povidla jsou mňam (zkoušela jsem je poprvé), jen pár postřehů: vařila jsem z poloviční dávky, hrnec (na začátku téměř po okraj plný) jsem postupně stěhovala z největšího na nejmenší hořák na sporáku. Tu síťku na rozptýlení plamene to asi chce, mně se bez ní na dně hrnce vytvořila docela silná "přivařená" vrstva. Trošku nemile mě překvapilo výsledné množství - z 1,5kg švestek je plná povidel jen jedna krabička od rostlinného másla (500g Perla / Rama apod.)
    Jestli ještě budou švestky, recept určitě ještě vyzkouším. Díky za něj!

  5. venyss venyss   03.10.2009 | 18:37 | reagovat | závadný

    Toto je ale vynikající záležitost! Byla jsem nadšená již ze švestkové nutely,a také toto mě velice nadchlo...již nikdy více kupovaná povidla. Zasloužená 1*.

1 2 3 4 5 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web