Domácí polévka "masožravka"

Hodnocení:

Moje:

100 minut
2
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      l studená voda
    • 300
      g šunka Dle chuti, možnost kombinace různých typů šunek
    • 60
      g vysočina
    • 300
      g kuřecí maso Možnost poté vyndat a podávat s hl. chodem
    • 50
      g máslo
    • 1
      špetka sůl
    • 2
      ks nové koření
    • 1
      ks cibule
    • 2
      ks česnek
    • 100
      g anglická slanina

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Tuto vynikající polévku bude milovat váš manžel (a pokud jste muž, pak si můžete tuto dobrůtku uvařit a podávat kamarádům na oběd u piva - Kamarádi budou koukat na ty vaše kulinářské hrátky:-)).
2
Nejdříve roztopíme máslo a přidáme cibuli, česnek a slaninu a to všechno dusíme asi 5-8 minut.
3
Poté přidejte nakrájenou šunku, salám Vysočina (může být i Herkules nebo Poličan nebo Paprikáš nebo cokoliv jiného :-)),kuřecí maso,a zalijeme vodou. Za častého míchání vařte asi 100 minut nebo tak dlouho, jak jste zvyklí vařit kuře. V první čtvrtině vaření přidejte koření.
4
Poté vyndejte kuře z polévky"Masožravky" a koření (cibuli s česnekem tam můžete nechat) a buďto rozmixujeme, nebo podáváme na talíř. Nejlépe podáváme "Masožravku" s chlebem nebo jiným pečivem.
5
Polévku jsem pojmenovala Masožravku proto, jelikož je převážně z masa (snad mi ten název prominete:-))

Komentáře k receptu

  • Kappa
    Kappa |

    7. 1. 2017 13:04

    Lahodná, nejlepší, co jsem kdy jedla. Doporučuji :-* :-* :-* :-* <3 <3 <3