Domácí pivní sýr dle Ládi Hrušky

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      kostka měkký tvaroh v pozlátku
    • 1
      hrnek pivo
    • 1
      lžička sůl
    • 1,5
      lžička kmín
    • pepř mletý
    • 1,5
      lžička paprika mletá

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na tento recept, jak Láďa Hruška upozornil, musíme použít tvaroh pouze v pozlátkovém obalu! NE TEN Z VANIČEK.
2
A zde je jednoduchý postup:
3
Celé dvě kostky měkkého tvarohu dáme do připravené mísy. Přidáme sůl, kmín, papriku a opepříme dle chuti. Tvaroh nyní musíme poctivě promíchat s kořením.
4
Takto připravenou hmotu zalijeme pivem a znovu mícháme. Vzniklý sýr přendáme do hlubokého talíře a zakryjeme vhodnou pokličkou. Můžem použít třeba i potravinářskou fólií.
5
Takto se sýr nechá zrát čtyři až pět dní. Po pěti dnech by měl být sýr jakoby vrásčitý s lehce růžovým nádechem. V tu chvíli je načase ho promíchat vidličkou. Pak je vše již hotovo. :)
6
Stojí to za to, určitě zkuste!

Komentáře k receptu

  • Vylda
    Vylda |

    11. 5. 2015 18:42

    Spíš chladím vztek ;-) připadá mi to ubohé, zkopírovat recept od profíků a vydávat ho pod svým jménem.

  • Eva
    Eva |

    11. 5. 2015 11:12

    A to mu závidíte nebo si chladíte vlastní vztek?

  • Jarka
    Jarka |

    10. 5. 2015 13:16

    No a kluci v akci to zase obšlehli od někud jinud. Dyť je to recept starý jak dřevěný uhlí a nikdo na něj nemá patent. Ani kluci v akci ani Hruša.

  • Vylda
    Vylda |

    10. 5. 2015 08:05

    No tak tenhle recept Láďa Hruška kompletně obšlehl z pořadu Kluci v akci (Recept zveřejněn 2008). Když máte známý ksicht z TV NOVA, nemusíte ani umět vařit, zkopírujete pár receptů a máte vyděláno. No naštěstí už ten patlal zmizel z televize. O:-)