Domácí paštika dle Ládi Hrušky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g kuřecí játra
    • 1,5
      kostka máslo
    • majoránka
    • 1
      lžička sůl
    • pepř mletý
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      ks cibule
    • 1
      dl smetana
    • 1
      hrst sušené brusinky
    • 1
      hrst mandle

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Játra nejprve důkladně opláchneme pod vodou, rozkrájíme na kousky a odstraníme blány.
2
Na pánvi osmahneme cibulku, nejlépe na másle. K osmahlé cibulce pak přidáme majoránku a česnek.
3
Po chvilce tam přihodíme i játra, které restujeme po dobu cca deseti minut.
4
Po této době celou směs přesuneme do vyšší, vhodné nádoby. Přidáme ještě sůl, pepř a půl kostky másla. Toto celé pak pěkně promixujeme tyčovým mixérem.
5
Láďa Hruška doporučil paštiku zjemnit panákem smetany.
6
Pokud máme rádi, můžeme přidat i nasekané mandle a brusinky.
7
Hotovou paštiku pak necháme vychladit v ledničce a můžeme podávat.
8
Nejlepší je, tuto výbornou domácí paštiku zkonzumovat do pěti dnů.
Zařazení: Pokrmy Chuťovky

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.