Domácí paštika dle Ládi Hrušky

Ingredience
Kuřecí játra 500 g
Máslo 1,5 kostka
Majoránka  
Sůl 1 lžička
Pepř mletý  
Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Smetana 1 dl
Sušené brusinky 1 hrst
Mandle 1 hrst

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Chuťovky

Játra nejprve důkladně opláchneme pod vodou, rozkrájíme na kousky a odstraníme blány. Na pánvi osmahneme cibulku, nejlépe na másle. K osmahlé cibulce pak přidáme majoránku a česnek. Po chvilce tam přihodíme i játra, které restujeme po dobu cca deseti minut.

Po této době celou směs přesuneme do vyšší, vhodné nádoby. Přidáme ještě sůl, pepř a půl kostky másla. Toto celé pak pěkně promixujeme tyčovým mixérem.

Láďa Hruška doporučil paštiku zjemnit panákem smetany.
Pokud máme rádi, můžeme přidat i nasekané mandle a brusinky.

Hotovou paštiku pak necháme vychladit v ledničce a můžeme podávat.
Nejlepší je, tuto výbornou domácí paštiku zkonzumovat do pěti dnů.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Vepřová roláda s houbami (Foto: Jakub Jurdič) Rolády pro každého krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Domácí paštika dle Ládi Hrušky

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Halina Pawlowská: Když člověk hubne, není s ním sranda! Halina Pawlowská: Když člověk hubne, není s ním sranda!
To je láska! Muže jeho psi neopustili ani po vážném úrazu To je láska! Muže jeho psi neopustili ani po vážném úrazu
Za bolestivou menstruaci může vážná nemoc, nebo dokonce i partner Za bolestivou menstruaci může vážná nemoc, nebo dokonce i partner
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web