Autor:

Domácí knedlík ke svíčkové

Snadné
Ingredience
Rohlík 5 ks
Polohrubá mouka 6 lžíce
Máslo 150 g
Sníh z bílku 2 ks
Mléko  
Sůl  

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy

Rohlíky pokrájíme na kostičky, přidáme mouku, rozpuštěné vlažné máslo, žloutky, sůl dle chuti, promícháme a mléko přidáváme jen tolik, aby tato hmota byla spíš tužší. Nakonec vmícháme tuhý sníh. Těsto zabalíme do pevné (né hrubé!) látky a pořádně svážeme. Necháme těstu trochu místa, při vaření nám nakyne! Vaříme zhruba 20 minut.
Já osobně se přesvědšuji o tom zda je knedlík hotov tak, že po 20-ti minutách ho vyndám, rozvážu a špejli píchnu do prostřed. Pokud se na špejli těsto přilepí, rychle svážu a dám ještě chvíli povařit. Pokud se vám knedlík povede, budu velmi ráda.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Bramborové knedlíky s jablky a skořicí Rychlé a chutné večeře od pondělí do pátku Články z

Komentáře k receptu: Domácí knedlík ke svíčkové

Komentáře

  1. ozzy2233   18.04.2016 | 19:08 | reagovat |

    Knedlík super. Jednoduchý a výborný. Doporučuji tento recept. Stává se naším oblíbeným.

  2. Tereza   11.03.2006 | 11:40 | reagovat |

    Vynikající je také,když do knedlíku přimícháte dozlatova usmaženou cibulku

  3. Michaela B.   06.09.2005 | 12:54 | reagovat |

    hmm, hned to vyzkousim....

  4. Maida   25.08.2005 | 21:31 | reagovat |

    A když pečete vepřové maso a chcete tento knedlík jako přílohu, nejlepší je cca 20 minut před koncem pečení přidat knedlík do pekáče k masu (nebo udělat několik menších válečků). Krásně nasákne šťávou z masa a je výborný.

  5. Lenka Dobešová   22.08.2005 | 11:05 | reagovat |

    Tak to nevím marto,ale vím,že je výborný!!

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web