Autor:

Domácí griotka II.

Snadné
Ingredience
Slivovice 2,5 l
Višně 1,5 kg
Cukr
a třílitrová sklenice od okurek
600 g

Postup přípravy:

Zařazení: Nápoje, Alkoholické

Do sklenice nasypeme višně (nevypeckované), zasypeme cukrem a zalijeme slivovicí. Zamícháme až se cukr rozpustí. Necháme stát (nejlépe někde v teple) aspoň 6 měsíců. Kdo vydrží, moc si pochutná.
Já musím vždy připravovat sklenic více, protože manžel chodí ochutnávat už po třech nedělích. Zkoušeli jsme dělat i z třešní, ale není to ono. Višně mají svou specifickou chuť.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)

Komentáře k receptu: Domácí griotka II.

Komentáře

  1. Gábina H   27.02.2008 | 11:21 | reagovat | závadný

    My zaléváme višně rumem a ještě přidáváme hřebíček a skořïci

  2. Markéta Pivoňková   20.02.2008 | 11:25 | reagovat | závadný

    Ta slivovice tam v konečném výsledku vůbec není cítit. Ale každý má jiné chutě. Já jí dávám, protože si jí dáváme pálit a máme jí tudíž víc a vyjde to levněji. A ty višničky jsou opravdu báječné.

  3. Di   19.02.2008 | 15:40 | reagovat | závadný

    Já bych asi dala přednost vodce před slivovicí, má mnohem neutrálnější chuť. Slivovice je na můj vkus příliš intenzívní. A když ovocná pálenka, tak raději už rovnou třešňovice. Kdysi jsem něco podobného dělala a výsledek byl opravdu úžasný. I ty nacucané višničky byly skvělé na zdobení moučníků.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web