Domácí fernet

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      lžíce jalovec
    • 150
      g máta
    • 8
      g zeměžluč
    • 100
      g dubová kůra
    • 50
      g řepík lékařský
    • 250
      g pelyněk
    • 250
      g třezalka
    • 50
      g kopřiva
    • 50
      g puškvorec
    • 10
      l vínovice
    • 500
      g cukr Upáleného

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Všechny bylinky POZOR VELMI OPATRNĚ VÁŽIT S MAX. PŘESNOSTÍ zalijeme vinovicí a necháme 14 dní neležet, poté přibarvíme odpáleným cukrem.
Zařazení: Nápoje Alkoholické

Komentáře k receptu

  • Bart
    Bart |

    23. 11. 2015 23:57

    Vínovice se pálí všude kde mají naprd víno :-)

  • tritrek
    tritrek |

    11. 7. 2012 10:12

    A ktore casti bylin sa pouzivaju? Listy? Kvety? Koren? Lebo z vacsiny tychto sa pouziva viacero casti s roznymi ucinkami a chutami...

  • milan
    milan |

    10. 10. 2011 10:29

    není těch bylin trochu moc?Je jich tam přes 900g

  • Zewa
    Zewa |

    12. 6. 2011 13:06

    vinovica sa pali aj na Slovensku...vsade tam kde sa pestuje vino....vola sa bud vinovica, alebo aj terkelica... je z hroznovych supiek ktore ostanu po lisovani hroznoveho mustu...supky sa kvasia a kvas sa potom pali v palenici podobne ako ine ovocne kvasy... upaleny cukor je karamel - na cistu panvicu nasypeme cukor krystal a zahrievanim rozpustime na hnedu sklovitu hmotu....po roztaveni prelejeme do studenej vody, aby sa rychlo ochladil a stvrdol, potom nalameme alebo drvime v mikrotenovom vrecku na mensie kusy a pouzivame na ochutenie ..

  • Radka Hudská
    Radka Hudská |

    19. 11. 2007 15:12

    Upálený cukr- karamel, místo vínovice lze použít vodka nebo jakýkoli málo aromatický destilát. Vínovici pálí na moravě.

  • František Brusák
    František Brusák |

    12. 11. 2007 06:16

    ....a já recept na tu vinovici,a nebo kde ji nsehnat.

  • Anonym
    Anonym |

    9. 11. 2007 10:38

    a návod na upálený cukr by nebyl?