Autor:

Domácí chléb II.

Střední
Ingredience
Droždí 40 g
Sůl
Drcený kmín 1 lžíce
Cukr 1 lžička
Voda
Hladká mouka  
Pivo
10%
1 ks
Kmín 1 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy

Z droždí, cukru, trošky mouky a vody uděláme kvásek a necháme vzejít. Pak z udaných ingrediencí uděláme těsto, které necháme 1-1,5 hodiny kynout na teplém místě. Z těsta uděláme dva bochníky, které necháme ještě 30 minut odpočinout.

Na nízký plech dáme asi 1 cm vrstvu mouky na který dáme bochníčky. Pečeme ve vyhřáté troubě na plný výkon 1 hodinu. Chléb vyndáme, zabalíme do čistého platýnka a dáme na 5 hod do peřin. Zde chleb krásně změkne.

<br> Upozornění: přesně dodržet nmožství tekutin a chléb se po vyndání z trouby nepotírá vodou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
2+
4.25 5 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 5x)
Paella Tip na víkend: Barevné Španělsko Články z

Komentáře k receptu: Domácí chléb II.

Komentáře

  1. Marketa   03.08.2007 | 16:30 | reagovat | závadný

    Pekla jsem celkem trikrat, poprve presne podle receptu a byla z toho cihla. Podruhe z celozrne zitne mouky a byla z toho cihla. Potreti jsem nechala pomer surovin, ale pekla jsem jen padesat minut, na 200 stupnu, a pred pecenim a behem nej parkrat potrela vodou. Vysledek naprosto skvely.

  2. Radek   10.02.2006 | 21:31 | reagovat | závadný

    7g (jedno baleni) sucheho drozdi se pouziva na 1kg mouky

  3. katerina Kelly   17.01.2006 | 18:16 | reagovat | závadný

    Prosim nevite nekdo jestli se kostka drozdi 40g vyrovna 40g sucheho (v USA Active Dry Yeast)? Muze byt pivo silnejsi nez desitka?

  4. Gabriela B   14.09.2005 | 20:36 | reagovat | závadný

    Dekuji za recept. Konečně mám v cizině pořádný chleba. Pekla jsem ho na pečicím papíru asi 1 hodinu v troubě vyhřáté na 180 C. Do těsta jsem přidala dýňová a slunečnicová semínka a výsledek byl skvělý.

  5. Kristina Huplíková   08.07.2005 | 23:09 | reagovat | závadný

    Peču chléb již roky-1 kg hladké mouky,1 pivo 10°,250 ml vody, kostka droždí, 3 zarovnané kávové lžičky soli, 3 zarovnané lž. drceného kmínu. Těsto zadělám, nechám kynout a potom vložím do sádlem vymazaného velkého pekáče. Peču při 180°asi 1 hod.Chléb má nezvyklý tvar, ale je super a dlouho vydrží měkký

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí 10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí
Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou
Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu! Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web