Domácí chléb II.

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 3
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: jineu

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 40
      g droždí
    • 1
      sůl
    • 1
      lžíce drcený kmín
    • 1
      lžička cukr
    • 1
      voda
    • hladká mouka
    • 1
      ks pivo 10%
    • 1
      lžíce kmín

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z droždí, cukru, trošky mouky a vody uděláme kvásek a necháme vzejít. Pak z udaných ingrediencí uděláme těsto, které necháme 1-1,5 hodiny kynout na teplém místě. Z těsta uděláme dva bochníky, které necháme ještě 30 minut odpočinout.
2
Na nízký plech dáme asi 1 cm vrstvu mouky na který dáme bochníčky. Pečeme ve vyhřáté troubě na plný výkon 1 hodinu. Chléb vyndáme, zabalíme do čistého platýnka a dáme na 5 hod do peřin. Zde chleb krásně změkne.
3
<br> Upozornění: přesně dodržet nmožství tekutin a chléb se po vyndání z trouby nepotírá vodou.
Zařazení: Pokrmy

Komentáře k receptu

  • Marketa
    Marketa |

    3. 8. 2007 16:30

    Pekla jsem celkem trikrat, poprve presne podle receptu a byla z toho cihla. Podruhe z celozrne zitne mouky a byla z toho cihla. Potreti jsem nechala pomer surovin, ale pekla jsem jen padesat minut, na 200 stupnu, a pred pecenim a behem nej parkrat potrela vodou. Vysledek naprosto skvely.

  • Radek
    Radek |

    10. 2. 2006 21:31

    7g (jedno baleni) sucheho drozdi se pouziva na 1kg mouky

  • katerina Kelly
    katerina Kelly |

    17. 1. 2006 18:16

    Prosim nevite nekdo jestli se kostka drozdi 40g vyrovna 40g sucheho (v USA Active Dry Yeast)? Muze byt pivo silnejsi nez desitka?

  • Gabriela B
    Gabriela B |

    14. 9. 2005 20:36

    Dekuji za recept. Konečně mám v cizině pořádný chleba. Pekla jsem ho na pečicím papíru asi 1 hodinu v troubě vyhřáté na 180 C. Do těsta jsem přidala dýňová a slunečnicová semínka a výsledek byl skvělý.

  • Kristina Huplíková
    Kristina Huplíková |

    8. 7. 2005 23:09

    Peču chléb již roky-1 kg hladké mouky,1 pivo 10°,250 ml vody, kostka droždí, 3 zarovnané kávové lžičky soli, 3 zarovnané lž. drceného kmínu. Těsto zadělám, nechám kynout a potom vložím do sádlem vymazaného velkého pekáče. Peču při 180°asi 1 hod.Chléb má nezvyklý tvar, ale je super a dlouho vydrží měkký

  • jana brukova
    jana brukova |

    25. 5. 2005 04:50

    Chleba jsem pekla snad 20x.Na tretinku piva davam700g polohrube mouky,hodne kminu.Micham max. deset minut,testo mam trochu lepive, neni tuhe.Vodu nepridavam.Testo kyne hodinu.Na plech-mam malou troubu-vysypu zbytek mouky,je to asi1cm silna vrstva,nahoru pecici papir.testo vytvaruji na maly bochnik,zarezy nedelam,necham20min kynout,zahreju troubu na200st.vlozim chleba,pridam na 230,za hodinu vyndam,zabalim do uterky, necham 5hodin pod perinou. chleba je uplne super.Mouka je castecne spalena, ale chleba na pec.papiru ne.

  • Di
    Di |

    24. 5. 2005 19:42

    Nedávno jsem narazila na recept na ořechový chléb, který se pekl v chlebíčkové formě. Zaujal mě a zkusila jsem ho upéct. Moc nám zachutnal, ve formě, kterou jsem navíc vyložila pečícím papírem, se nic nespálilo. Byl výborný teplý i na delší cestu k řízkům.Podle surovin je to něco jiného než uvedený recept, ale třeba ho vyzkoušíte také, i bez ořechů. Přidávám do receptů.

  • Lada Kolínská
    Lada Kolínská |

    24. 5. 2005 13:18

    Zkoušela jsem péct chleba podle tohoto receptu a narazila na stejný problém jako předchůdci. Po 10 minutách se mouka na plechu spálila. Přeložila jsem tedy chléb na jiný plech vyložený pečicím papírem. Po půl hodině byl chléb upečený a musím říct, že byl opravdu výborný! Příště zkusím nerozpálit troubu naplno a péct rovnou na peč. papíru jen s trochou mouky. Uvidíme.

  • Sabrina
    Sabrina |

    23. 5. 2005 14:37

    tak jsem chleb poprve v zivote pekla. uz je hotovy a upeceny ale.. teda nevim kde se chyba stala ale je tvrdy jako kamen. delala jsem ho z 300 gr mouky, 20 g drozdi, trochu vody a soli a ocet. testo bylo vlacne a trochu tuhe. hnetla jsem ho asi 20 min. kynulo asi 1 hodinu. nejprve jsem ho na 200 C pekla po dobu 20 min a potom jenom na 170 C asi jeste 1 hodinu. barva je nahnedla. chleb tvrdy. a popraskany. udelala jsem predtim nejaky ty zarezy na povrchu. nemohl by mi prosim nekdo poradit? dekuji Sabrina

  • Lucie
    Lucie |

    25. 4. 2005 14:12

    Pokud nechám ten chleba podle tohoto receptu 1 hodinu v troubě na plný výkon, tak z něj budu mít přece tak akorát "uhel"!!!!!!!!Protože už po čtvrt hodině mám spálený boční okraje chleba, takže jsem tu teplotu snížila. Opravdu to tak pečete?

  • Lukáš Bartoň
    Lukáš Bartoň |

    18. 2. 2005 16:31

    Zkoušel jsem to a musím říct, že je to dobré. Jen jsem si upravil nějaký postup . Nepeču to na mouce, ale na pečícím papíře (jen trošku mouky pod to dám ). Teplotu si měním dávám to nejdříve na 200 a pak 10 min před koncem na 250 stupňů . Kůrka není tak tvrdá a je akorát . Recept jsem již zkoušel 3x a do třetice byl nejlepší.

  • jana brukova
    jana brukova |

    8. 1. 2005 02:24

    Zijeme v cizine druhym rokem a konecne mame chleba. Treba michana vajicka na cibulce s chlebem...to je uplne blaho. Dekuji panu Neuzilovi a Kucharce on-line za vynikajici recept.

  • marie krejzarova
    marie krejzarova |

    17. 12. 2004 19:50

    To znamená na nejvyšší teplotu co trouba umožnuje

  • Anonym
    Anonym |

    7. 12. 2004 23:17

    Mela bych otazku, jak sezenu USA 10% pivo a hlavne bych chtela vedet co to znamena "pect ve vyhrate troube na plny vykon", co je to za teplotu?Doufam,ze mi nekdo poradite. Diky mocHelena 12.7.2004

  • monika jezdik
    monika jezdik |

    3. 3. 2004 22:49

    zijeme ve spojenych statech jiz sestnact let a doposut jsme nenasli chleb ktery se vyrovna dobremu ceskemu chlebu.diky kucharce on -line si muzeme chleb upeci sami,na kterem si cela nase rodina velice rada pochutna!