Domácí celozrnný chléb

Ingredience
Droždí  kostka
Voda
Pivo 0,3 l
Žitná chlebová mouka 200 g
Kmín 1 lžíce
Sůl 1 lžíce
Hladká mouka 450 g
Slunečnicová semínka 50 g

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy

Promícháme vodu, pivo a kvasnice, přidáme trošku mouky a necháme vykynout kvásek. Potom přisypeme všechno ostatní, včetně soli a koření a necháme vykynout. Z těsta uděláme dva bochníčky nebo ho dáme do dvou chlebíčkových forem. Pokud se rozhodneme pro bochníčky, před pečením potřeme slanou vodou a posypeme slunečnicovým nebo sezamovým semínkem. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 250 °C 15 minut, potom zmírníme na 175 °C a pečeme 45 minut.
Na dno trouby dejte kastrůlek s vodou, chleba bude vláčnější.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Redaktorka Jana Illéšová Domácí jogurt krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Domácí celozrnný chléb

Komentáře

  1. Kvído   04.04.2013 | 20:06 | reagovat | závadný

    To ale vůbec není celozrnný chléb. Jednak žitná chlebová mouka neznamená že je celozrnná, a navíc celozrnným pečivem se podle vyhlášky můžou nazývat výrobky které obsahují min. 80% celozrnné mouky. Takto i lidé utrácí zbytečně peníze v obchodě. Zaplatí za tmavý, nebo žitný rohlík i 8 Kč, a on má výživovou hodnotu jako ten za 1,5 Kč - http://magazin.sluvko.cz/myty-o-celozrnnem-pecivu/

  2. Monika82   21.05.2011 | 12:51 | reagovat | závadný

    Ahoj,prosím tě,jak je to mysleno s tou vodou,to 2 je co,sklenice nebo 2 dcl?

  3. Zdeňka Ž   19.04.2009 | 23:24 | reagovat | závadný

    Ať už se chleba jmenuje jakkoliv, je super! připomíná mi dobrý český chléb :)

  4. Majka Přidalová   15.05.2007 | 15:25 | reagovat | závadný

    S těstem se výborně pracovalo, část celozrnné pšeničné mouky jsem nahradila moukou grahamovou a vůbec to nevadilo. Ovšem pivní odér je dost výrazný a mladší děti mi jej odmítly jíst, divně jim prý chutná. je pravda, že pivo tam jde cítit poměrně hodně a sladký nátěr se na chleba příliš použít nedá.Ale mě chutná.

  5. jaja13   04.02.2007 | 10:18 | reagovat | závadný

    Prosím, podle čeho se ten chleba jmenuje celozrnný. Žádnou celozrnnou mouku tam nevidím.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Pacientů s HIV stále přibývá: V Praze hrozí epidemie! Jak se nemoci vyhnout? Pacientů s HIV stále přibývá: V Praze hrozí epidemie! Jak se nemoci vyhnout?
Vánoce podle feng šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda Vánoce podle feng šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda
Co si muži opravdu přejí, ale neřeknou si o to? Dejte jim to k Vánocům! Co si muži opravdu přejí, ale neřeknou si o to? Dejte jim to k Vánocům!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web