Autor:

Domácí celozrnné pečivo

Střední
Ingredience
Hladká mouka 450 g
Celozrnná pšeničná mouka 300 g
Droždí 1 kostka
Rostlinný olej 100 ml
Sůl 2 lžička
Lněná semínka
nahrubo pomletá
2 lžíce
Slunečnicová semínka 3 lžíce
Sezam 1 lžíce
Ovesné vločky 3 lžíce
Vlažná voda
na zadělání
 

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Pečivo

V míse smícháme mouky, v důlku necháme vzejít kvásek a pak přidáme ostatní ingredience, těsto řádně propracujeme a na teplém místě necháme hodinu kynout.

Připravíme dva plechy vyložené pečícím papírem a pak už jen lžící nabíráme těsto a tvarujeme bochánky. Necháme ještě chvíli kynout na plechu a pak už je vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 175 °C a ke konci pečení teplotu stáhneme na 150 °C.

Nejlepší je jíst tohle pečivo dokud je čerstvě upečené. Druhý den je též dobré, ale už je na něm znát, že jsou v něm kvasnice.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Špagety aglio olio Levné jednoduché večeře od pondělí do pátku Články z

Komentáře k receptu: Domácí celozrnné pečivo

Komentáře

  1. Geri   22.05.2016 | 12:17 | reagovat | závadný

    Ano, také mě velmi vadí udávaný název celozrnné. Je to klamání jak z Lidlu :-)

  2. Vít Rýznar   17.11.2015 | 21:02 | reagovat | závadný

    A nevadí Vám tak náhodou, že to není celozrnné pečivo? Celozrnné pečivo je taskové, ve kterém je použito více než 80% celozrnných mouk. Vy jich máte jen 40%. Změňte si laskavě název prosím .... :-P

  3. Otrok   10.04.2014 | 19:53 | reagovat | závadný

    Dobrý nápad jen jsem to trochu doladil - Místo pšenice jsem dal žitnou celozrnnou mouku, 5 lžic oleje,lžíci octa to srazí ty kvasnice,lžíci kmínu,vody polovinu objemu mouky ,vločky jsem vynechal. Rozděleno na 9 kousků aby se to vešlo na jeden plech se to peklo při 220 stupních 30 minut .

  4. Bert   11.06.2013 | 20:05 | reagovat | závadný

    Uz se to pece, mnam mnam. :-| .

  5. Vlaďka Dary   17.02.2008 | 21:39 | reagovat | závadný

    Vodu dávám do půllitrovém hrnku a přilévám podle potřeby...Sušené droždí použít můžete,množství odhaduju na cca 10g.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web