Autor:

Domácí bramborový švýcarský salát

Snadné
Ingredience
Brambory
vařené
400 g
Nakládané okurky
sterilované
100 g
Cibule 40 g
Ementál
nebo podobný typ
100 g
Rostlinný olej 3 lžíce
Ocet 1 lžíce
Hořčice 1 lžička
Sůl 1 špetka
Pepř mletý 1 špetka
Pažitka
nasekaná
1 lžíce
Cukr 1 špetka

Postup přípravy:

Brambory nakrájíme na malé kostičky, nebo jde s úspěchem použít kráječ na vejce, kde menší čtvrtky brambor 2x křížem promáčkneme. Okurky také nakrájíme na malé kostky, cibuli velmi jemně nasekáme a sýr nahrubo nastrouháme, přidáme pažitku a promícháme. Rozšleháme olej, ocet, hořčici, sůl, pepř, cukr a je možné ještě přidat 3 lžíce smetany, ale já ji nedávám. Nakonec vše společně promícháme, zkusíme, dochutíme a dáme do chladničky odležet. Více mi chutná až druhý den.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
5
1 1 5 1

Komentáře k receptu: Domácí bramborový švýcarský salát

Komentáře

  1. Pastis Petite   11.12.2006 | 11:19 | reagovat |

    Ve Švýcarsku do tohoto receptu ještě přidávají na malé kostičky nakrájený tvrdý trvanlivý salám. Pak je to jíslo samo o sobě.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Cvičíte jógu, abyste zhubli? Blbost, tvrdí lektorka! K čemu se hodí? Cvičíte jógu, abyste zhubli? Blbost, tvrdí lektorka! K čemu se hodí?
5 andělů, kteří vám pomůžou najít a udržet lásku 5 andělů, kteří vám pomůžou najít a udržet lásku
Jak se nejlépe ubránit v zimních měsících nachlazení Jak se nejlépe ubránit v zimních měsících nachlazení
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web