Domácí bramborový švýcarský salát

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g brambory vařené
    • 100
      g nakládané okurky sterilované
    • 40
      g cibule
    • 100
      g ementál nebo podobný typ
    • 3
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      lžíce ocet
    • 1
      lžička hořčice
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      lžíce pažitka nasekaná
    • 1
      špetka cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory nakrájíme na malé kostičky, nebo jde s úspěchem použít kráječ na vejce, kde menší čtvrtky brambor 2x křížem promáčkneme. Okurky také nakrájíme na malé kostky, cibuli velmi jemně nasekáme a sýr nahrubo nastrouháme, přidáme pažitku a promícháme. Rozšleháme olej, ocet, hořčici, sůl, pepř, cukr a je možné ještě přidat 3 lžíce smetany, ale já ji nedávám. Nakonec vše společně promícháme, zkusíme, dochutíme a dáme do chladničky odležet. Více mi chutná až druhý den.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Pastis Petite
    Pastis Petite |

    11. 12. 2006 11:19

    Ve Švýcarsku do tohoto receptu ještě přidávají na malé kostičky nakrájený tvrdý trvanlivý salám. Pak je to jíslo samo o sobě.