Autor:

Domácí bramborový švýcarský salát

Snadné
Ingredience
Brambory
vařené
400 g
Nakládané okurky
sterilované
100 g
Cibule 40 g
Ementál
nebo podobný typ
100 g
Rostlinný olej 3 lžíce
Ocet 1 lžíce
Hořčice 1 lžička
Sůl 1 špetka
Pepř mletý 1 špetka
Pažitka
nasekaná
1 lžíce
Cukr 1 špetka

Postup přípravy:

Brambory nakrájíme na malé kostičky, nebo jde s úspěchem použít kráječ na vejce, kde menší čtvrtky brambor 2x křížem promáčkneme. Okurky také nakrájíme na malé kostky, cibuli velmi jemně nasekáme a sýr nahrubo nastrouháme, přidáme pažitku a promícháme. Rozšleháme olej, ocet, hořčici, sůl, pepř, cukr a je možné ještě přidat 3 lžíce smetany, ale já ji nedávám. Nakonec vše společně promícháme, zkusíme, dochutíme a dáme do chladničky odležet. Více mi chutná až druhý den.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
5
1 1 5 1

Komentáře k receptu: Domácí bramborový švýcarský salát

Komentáře

  1. Pastis Petite   11.12.2006 | 11:19 | reagovat |

    Ve Švýcarsku do tohoto receptu ještě přidávají na malé kostičky nakrájený tvrdý trvanlivý salám. Pak je to jíslo samo o sobě.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky? 5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky?
Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat! Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat!
Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak? Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web