Dolnozemský maďarský guláš

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g hovězí kližka
    • 1
      kg brambory
    • 3
      lžíce rostlinný olej
    • 3
      ks rajčata
    • 2
      ks cibule středně
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      lžíce paprika - sladká mletá
    • pepř mletý
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso osmahneme,přidáme mletou papriku, česnek utřený se solí a maso. Společně chvíli opékáme, potom mírně podlijeme teplou vodou vždy, když se tuk odděluje od šťávy. K poloměkkému masu přidáme na kolečka nakrájená a oloupaná rajčata a pepř. Dusíme velmi zvolna. Až začne maso měknout, přidáme na kostky nakrájené a oloupané brambory (případně na nudličky nakrájený paprikový lusk) a zalijeme je potřebným množstvím vody. Když se brambory v guláši uvaří, několik jich vidličkou rozmačkáme o stěnu nádoby. Promícháme a podáváme v miskách nebo polévkových talířích.
Zařazení: Maso Hovězí
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Skarpa
    Skarpa |

    26. 3. 2017 17:35

    Jednoduchý a moc dobrý recept.