Autor:

Dokonalý sendvič na 100 chutí

Obtížné
Sendvič:
Houska 4 ks
Kuřecí maso
Bez kostí
4 ks
Salát
Iceberg nebo ledového salátu
4 plátek
Rajčata 8 plátek
Omáčka
Ďábelská nebo barbecue majonéza
 
Tatarská omáčka
(Nejlépe Hellmans)
 
Sýr Čedar 4 plátek
Obal:
Polohrubá mouka 1 hrnek
Prášek do pečiva 1 lžička
Vejce 2 ks
Mléko 2 hrnek
Sůl
Podle chuti
 
Koření (recept na 3/4 hrnku):
Rozmarýn 1 lžíce
Oregáno 1 lžíce
Šalvěj 1 lžíce
Zázvor 1 lžíce
Majoránka
1 a 1/2 lžičky
 
Tymián
1 a1/2 lžičky
 
Hnědý cukr 3 lžíce
Petrželka
Sušená
3 lžíce
Pepř mletý 1 lžička
Mletá paprika 1 lžíce
Muškátový oříšek
Není nutné
1 lžička
Cibulová sůl
Cibulová
1 lžíce
Česneková sůl 1 lžíce
Drůbeží vývar
V prášku nebo 4 rozdrcené vývarové kostky
2 lžíce
Rajčatová polévka
Knorr nebo Lipton
1 balíček
Ostatní:
Rostlinný olej 4 hrnek
Kukuřičné lupínky
Drcené
 
Brambůrky (chipsy)
(Nejlépe Bohemia paprikové)
 

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Příprava koření: v mixéru mixujeme všechno koření 2 min., až je vše velice dobře smícháno, nebo utřeme vše přes jemnější síto. Používáme 30 g koření na 250 ml mouky. Skladujeme v dobře uzavřené skleničce.

Příprava masa: namočíme kuřecí dílky do studené, osolené vody. Dáme do chladničky na 1 hodinu. Vyjmeme, osušíme a posypeme směsí koření a bylinek.

Příprava obalu: v malé misce smícháme vejce s mlékem. V jiné misce smícháme mouku, prášek do pečiva a sůl podle chuti. Vytvoříme strouhanku z brambůrků a kukuřičných lupínků (na 100 g brambůrků připadá 75 g kukuřičných lupínků).

Příprava řízku: rozehřejeme olej na 200 °C, nejlépe ve fritovacím hrnci. Kousky kuřete namočíme do vejce s mlékem, poté do mouky s kořením, znovu do vejce s mlékem a nakonec do strouhanky. Obalené kousky poskládáme na talíř a necháme je stát 5 min. před smažením. Postupně smažíme kousky kuřete (tak, aby nebyly v oleji namačkané), až po propíchnutí vidličkou z nich vytéká čirá šťáva a na povrchu jsou křupavá a zlatově hnědá. Po vyjmutí z fritovacího hrnce je osušíme na papírovém ubrousku, položeném na kuchyňské mřížce.

Příprava sendviče: rozřízneme housky napůl, vložíme do nich kuřecí řízky, na které položíme sýrové plátky. Sýr můžeme předtím vložit do mikrovlnky na 1 min., aby se roztekl. Nyní je třeba dodržet následující pořadí přílohy v sendviči (jmenováno odshora dolů): horní vrstva housky, tatarská majonéza, salát iceberg, rajče (dva plátky do každého sendviče), sýr Cheddar, řízek, barbecue majonéza (nebo ďábelská omáčka), dolní vrstva housky.

Můžeme podávat s hranolkami nebo americkými bramborami, nejčastěji samotný sendvič v papírovém ubrousku.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Šťavnatý steak s máslovou hruškou Šťavnaté hruškové speciality - 2. díl Články z

Komentáře k receptu: Dokonalý sendvič na 100 chutí

Komentáře

  1. Lenka H.   05.11.2008 | 16:12 | reagovat | závadný

    Včera jsem vyzkoušela jen ty řízečky. Obal je opravdu krásně křupavý a pikantní. Já bych ale příště ubrala množství cukru ze směsi koření.

  2. katka kajzarova   01.11.2008 | 20:21 | reagovat | závadný

    Vypadá to jak v KFC kuřecí v tortile, ale ochutnám možná chuť bude jiná a zas tak složité to není navíc namíchané koření lze použít i na obyčejné řízky

  3. Lenka H.   31.10.2008 | 10:46 | reagovat | závadný

    Jako inspirace na dobře kořeněné smažené kuřecí kousky je to skvělé. A kompletní sendvič jistě bude dokonalý. Jen nevím, jak by se sýr roztavený v mikrovlnce aplikoval na to maso? Jestli budou kousky ještě teplé, sýr se na nich trochu rozpustí i tak...

  4. Jarka O.   31.10.2008 | 9:52 | reagovat | závadný

    Mně se to až tak složité nezdá, spíš složitě popsané...když máte koření i vše ostatní připravené předem, bude to ve finále rychlejší a jednodušší než hamburgry, ne? A chuťově asi také lepší, ačkoliv nic proti hamburgrům ;-)

  5. Ivana Císařová   31.10.2008 | 7:21 | reagovat | závadný

    Jak dělo nebo jako letadlovej motor. A padne na to kus výplaty.... A pak o tom člověk dělá půl dne.....

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete 8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete
Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu
Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web