Dokonalá čočka s balkánským sýrem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks rajčata
    • 1
      ks paprika
    • 1
      ks cuketa
    • 1
      ks cibule
    • 3
      stroužek česnek
    • 100
      g balkánský sýr
    • olivový olej
    • tymián
    • saturejka
    • muškátový květ
    • kmín
    • paprika - sladká
    • sůl
    • 1
      plechovka čočka
    • koření estragon

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na oleji osmahneme cibuli a česnek, po chvíli přidáme kmín a nadrobno nakrájenou nebo ještě lépe nastrouhanou zeleninu. Lehce osolíme, přidáme půl lžičky od každého koření a dusíme do měkka. Ke konci vložíme na minutu prohřát čočku a balkánský sýr. Je to vynikající, plné zeleniny a zdravé.
Zařazení: Chuťovky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Orina
    Orina |

    3. 9. 2014 16:46

    Až jsem překvapená, jak je to výborné. Příště dělám rovnou s dvojité dávky. Určitě bude dobrá i jiná luštěnina…třeba cizrna :-\

  • Dana K.
    Dana K. |

    19. 9. 2013 13:24

    Jediná ingredience, která mi chyběla, byl balkánský sýr. Použila jsem proto jiný sýr. Je to výborné i tak. Právě si na tom pochutnávám. S balkánem to musí být ještě lepší.

  • Ladia -
    Ladia - |

    27. 10. 2009 21:34

    Souhlasím, že luštěniny z konzervy jsou poměrně dobré a rychle připravené. Jen bych tento pokrm neoznačila za zdravé jídlo...

  • Jarka O.
    Jarka O. |

    27. 10. 2009 20:22

    Tak já to nechám, až budeme doma jenom s holkama, je pravda, že můj muž by tohle asi neocenil :-)

  • Táňa Lišková
    Táňa Lišková |

    27. 10. 2009 19:43

    Taky jsem jii mela z konzervy poprve, ale je vyborna.. Tak doufam ze s receptem uspejete - chlapi asi moc neoceni, ale mne to chutnalo :)

  • Jarka O.
    Jarka O. |

    27. 10. 2009 19:37

    Já luštěniny z konzervy nezavrhuju, je to rychlovka...využívám ale hlavně fazole, cizrnu a sóju, které se normálně musí dlouho vařit...je pravda, že čočka je vařená rychle. V nějakém záchvatu jsem ale nedávno koupila právě konzervu čočky a od té doby pořád přemýšlím, co si s ní počnu :-)) Tak dík za tip ;-)

  • Di -
    Di - |

    27. 10. 2009 18:51

    Zdravé z konzervy? Vždyť není nic snadnějšího než si čočku uvařit!