Dobrovická pikantní roštěná

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      plátek hovězí roštěná
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • olej
  • Nakládací směs
    • 2
      ks cibule větší ,na jemné plátky nakrájená
    • 5
      stroužek česnek stejně pokrájený
    • 2
      ks kapie 1-2 pokrájené na nudličky
    • 1
      ks okurka pokrájená na kostičky
    • 3
      lžíce hořčice plnotučná 2-3
    • 1
      plechovka rajský protlak malý, nebo 4 lžíce kečupu
    • 2
      lžička mletá paprika 1-2 sladká
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 2
      lžička worcestrová omáčka 1,5-2

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Roštěnky dost naklepeme, osolíme a opepříme po obou stranách a na 2-3 místech na okrajích nařízneme. Vložíme do misky s nakládající směsí a dbáme, aby byly směsí proložené. Prolijeme a zalijeme olejem a dáme přes noc uležet do ledničky. Druhý den opečeme roštěnky na rozpáleném tuku po obou stranách. Nakládací směs osmahneme na 2 lžících oleje do změknutí okurky. Horkou směs přímo z pánvičky dáváme na porce roštěnek.
2
Vhodná příloha: opečené brambory, hranolky nebo běžně připravená rýže.
Zařazení: Maso Hovězí
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Martina
    Martina |

    15. 4. 2013 22:35

    Dělala jsem již několikrát. Doporučuji!

  • Zuzana Šindlerová
    Zuzana Šindlerová |

    1. 10. 2007 11:42

    Opravdu pikantní vynikající jídlo, určitě se budu k tomuto receptu vracet. Zaslouží si velikou jedničku.

  • Petra.D
    Petra.D |

    23. 2. 2007 12:51

    je to výborné!!!