Dobroučké rizoto

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      balíček rýže
    • 1
      cibule
    • 2
      kostka masox
    • sůl
    • pepř mletý
    • mletá paprika
    • 2
      ks plátky krkovičky bez kosti
    • mražená zelenina

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cibuli a krkovičku nakrájíme, okořeníme a osmažíme. Mezitím v 1/2 l vody rozpustíme masox, ve druhém 1/2 l vody jiný bujon. Do pekáčku dáme osmažené maso s cibulí, rýži, zeleninu a zalijeme oběma půllitry. Okořeníme. Pečeme v troubě, dokud je voda v pekáčku. Průběžně promícháváme.
2
Podáváme s nastrouhaným sýrem.
Zařazení: Maso
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • LadyToTy
    LadyToTy |

    2. 4. 2013 12:41

    Naše nejoblíbenější rizoto :-)

  • Milly
    Milly |

    2. 9. 2012 21:22

    Vynikající recept, celá rodinka si pochutnala, všem doporučuji :-)

  • Jitka Lojková
    Jitka Lojková |

    27. 4. 2012 22:51

    Udělali jsme podle vás toto rizoto s kuřecím masíkem a byla to žranice pěkná, děti se jen ollzovaly a manžel také. Takže doporučuji.

  • 77sniper
    77sniper |

    11. 11. 2010 15:18

    Ahoj ted jsem to dodelal a je vynikajici

  • Olga
    Olga |

    1. 11. 2007 18:53

    Martinka,nesmieš to s tými hríbami v rizote prehnať,všetkého s mierou,každý nech si urobí podlla svojej chuti.100 ľudí ,100 chutí.

  • Martina Marťásek
    Martina Marťásek |

    1. 11. 2007 18:38

    Oli , také nedělám z mletého masa - možná někdo kvůli rychlosti ... Je tu více receptů na rizoto , tak ho asi každý dělá malinko jinak . A jinak , já bych snad z hub do rizota volila asi jen podušené žampióny , nejsou hřiby moc aromatické ? Já tedy třeba miluju Černého kubu - houbového :-)

  • Olga
    Olga |

    1. 11. 2007 18:21

    Rizoto sa podľa mňa nerobí z mletého masa,to sa nakrája na menšie kúsky ,atď.

  • mia
    mia |

    1. 11. 2007 12:50

    teda nejen mleté, ale ani vepřové nemusím:-)) abych někoho nemystifikovala

  • Anonym
    Anonym |

    1. 11. 2007 12:48

    já taky ráda rizoto, ale nerada mleté,tíhnu ke kuřecímu, či krůtímu, tak to řeším mraženou směsí kuřecí sekané,viz Rizoto po našem.zkusím to teď udělat podle paní ludmily s kuřecím a uvidím ;-)

  • Olga
    Olga |

    31. 10. 2007 20:09

    A skúste pridať ešte hríby, môžu byť hocijaké - sušené,čerstvé,z konzervy ,zeleninu dávam takú mrazenú zmes-kukurica , hrášok,kápia,mrkva,rizoto je potom pekné aj na pohľad a ako píše Martina tam pasuje hocijaká zelenina.

  • Martina Marťásek
    Martina Marťásek |

    31. 10. 2007 16:03

    Dělávám rizoto vepřové s ml. sl. paprikou , cibulí a s čerstvou červenou paprikou nebo kapií anebo drůbeží bez ml. papriky s mrkví , hráškem a kukuřicí . . . Ale určitě nevidím problém použít jakoukoliv zeleninu podle chuti :-)

  • Di
    Di |

    31. 10. 2007 14:49

    Já taky, kukuřice mi rovněž chutná více než hrášek a do rizota ji dávám.

  • Sc.
    Sc. |

    31. 10. 2007 14:37

    Já bych do té kukuřice šla.

  • Irena Klasová
    Irena Klasová |

    31. 10. 2007 11:26

    Můžu místo hrášku použít kukuřici? Já hrášek nemusím.