Autor:

Dobroučké, lehké

Střední
Ingredience
Rýže Basmati  
Petrželka  
Krevety  
Máslo  
Česnek  
Sůl  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Zdravě i chutně

Vezmi skleněnou mísu a vymaž ji drceným česnekem. Nakrájej hodně čerstvé petržele, když se ti bude zdát, že je to hodně, tak ještě přidej. Dej ji na dno česnekem vymazané mísy, na to pak co chceš mít jako hlavní ingredienci. Krevety, kousíčky jakéhokoliv dobře okořeněného masíčka. Na to nahobluj hodně másla, ať je všechno pokryté. Vezmi právě hotovou horkou rýži a vyklop ji přes vše v míse. Zakryj poklicí a počkej, až se máslo rozehřeje a maso zteplá od horké rýže. Pak všechno pořádně odspodu promíchej a papejte! Když místo krevet použijete třeba kuře, můžete tam dát kousky ovoce nebo zeleniny pole chuti - k petrželce, pak je stejný postup.

Bydlím ve Švédsku a tady to děláme hodně s mořskými plody.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Grilované jehněčí kotletky se salátem Tipy na dobroty na váš rošt Články z

Komentáře k receptu: Dobroučké, lehké

Komentáře

  1. anet   19.12.2013 | 8:49 | reagovat |

    Krevety samozřejmě upravené... Místo Krevet se tam dá dát přece kuře a to tam přece nedáte syrové ne? :-)

  2. Simča S.   25.01.2012 | 10:01 | reagovat |

    A to se ve Švédsku fakt toto jídlo jmenuje "Dobroučké, lehké"?

    1. ČernáLuna   25.01.2012 | 12:17 | reagovat |

      Nic neříkající názvy jídel jsou přece ty nejlepší, protože na ně každý ze zvědavosti klikne :) Já jsem se pak dívala na úpravu krevet, a je docela možné, že autorka myslela krevety syrové. Dočetla jsem se, že je možné je tak jíst, ale jen v případě, že jsou zaručeně čerstvé. Takže pokud se krevetám daří i např.v Baltském moři (netuším, jak teplou vodu potřebují), tak Švédové asi můžou s přehledem baštit bez tepelné úpravy. Což mi Češi ale asi moc ne :)

  3. Květa   23.05.2007 | 10:12 | reagovat |

    Asi to je jasné, ale petržel čerstvá se myslí nať: děkuji za odpověď

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web