Dobré pečené maso

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 2
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře naporcované (nebo plátky vepřové krkovičky)
    • 1
      ks cibule velká
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžička drcený kmín
    • 1
      lžička majoránka
    • tuk sádlo nebo olej na vymaštění

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cibuli nakrájíme a posypeme jí vymaštěný pekáč. Kuře nebo vepřové maso osolíme, posypeme drceným kmínem (případně nějakou oblíbenou směsí koření na pečená masa), spodní stranu kuřete (u vepřového masa jednu stranu plátku) mírně posypeme majoránkou. Maso poklademe na cibuli a pečeme v předehřáté troubě asi 1,5-2 hodiny. V průběhu pečení maso poléváme vypečenou šťávou, případně podlijeme trochou vody. Máte-li rádi hodně křupavou kůrčičku kuřete, pak celou dobu pečte odkryté.
2
Ke kuřeti lze také přidat na osminky pokrájená jablka i se slupkou a snítky rozmarýnu, ale to už je pak zase jiný recept a samozřejmě jiná chuť.
Zařazení: Maso Vepřové Drůbeží

Komentáře k receptu

  • Káťa Dostálková
    Káťa Dostálková |

    26. 5. 2007 16:02

    Je to výborné ;o)

  • silva rohackova
    silva rohackova |

    16. 11. 2006 13:18

    Je to výborné, když máme chuť, tak k tomu přidávám i umyté rozpůlené nové brambory a peču je zároveň s tím masem....