Autor:

Dobré filé se zeleninou

Snadné
Ingredience
Filety 400 g
Brambory 1/2 kg
Pórek 100 g
Celer
menší
1 ks
Mrkev 1 ks
Cibule 1 ks
Rajčata 3 ks
Zelená paprika 1 ks
Olej
na vymazání pekáčku
 
Máslo 100 g
Sůl 1 špetka
Pepř mletý 1 špetka
Citronová šťáva 1 lžička
Sýr
popřípadě
 

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Rybí

Oškrábané brambory nakrájíme na kolečka a dáme do vymazaného pekáčku nebo zapékací mísy. Osolíme a opepříme. Pórek, mrkev a rajčata nakrájíme na kolečka, celer a cibuli na plátky, papriku na proužky. Tuto směs zeleniny dáme na brambory. Osolíme a opepříme. Filé nakrájíme na kratší kousky, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a položíme na zeleninu. Poslední vrstvu tvoří lístky másla. Přikryté vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 45 minut. Ke konci můžeme přidat sýr. Vše se vlastně uvaří ve vlastní šťávě.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
1
5 4 5 1
Recepty na dipy, které korunují vaše dílo Články z

Komentáře k receptu: Dobré filé se zeleninou

Komentáře

  1. Jana   15.06.2011 | 12:03 | reagovat |

    Tak jsem to právě dopekla, pekla jsem o něco déle. Ve finále z toho mám tak trochu kejdu, ale mám to pro roční dcerku, takže je to na místě. Díky ;-)

  2. Dobromila Zlamalova   27.04.2010 | 12:04 | reagovat |

    Aby zelenina nebyla po pul hodine tvrda, je lepsi mrkev a celer nastrouhat na struhadle. Je pak behem chvile mekka. Co se tyce smrsklych kousku ryby, je lepsi dat rybu "dovnitr" a nechat cast zeleniny jako vrchni vrstvu.

    1. Alois Tau   08.09.2011 | 13:53 | reagovat |

      moje řeč

  3. venyss venyss   23.05.2009 | 12:54 | reagovat |

    Tak jsem neúmyslně pekla cca hodinu a teda všechno bylo měkkoučké, byla to dobrota, jediné co bych vytkla je to, že po hodině se filé smrsklo na malý kousíčky, jinak ale dávám za 1.

  4. Mirka P.   23.08.2008 | 17:18 | reagovat |

    Vendulo, máte pravdu, když jsem to pekla podruhé, byla zelenina po 45 minutách také ještě tvrdá, takže péci určitě déle. Ale šťávičky jsem vždy měla mrtě, je na tom nejlepší.

  5. vendula m.   23.08.2008 | 14:05 | reagovat |

    tak nevim, ale mela jsem nejak malo stavy, takze zelenina se "pekla" skoro nasucho a po 3/4 hodine na 180 stupnu byly brambory (na tenke platky) tvrde, stejne tak jako mrkev a celer (vse nakrajene na tenke platky) . ale stavicka byla opravdu dobra.

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web