Dobré dušené maso

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg maso hovězí, vepřové, kuřecí nebo krůtí - vhodné k dušení
    • 2
      ks cibule menší
    • 1
      lžíce mletá paprika dle chuti
    • 8
      ks pepř celý kuliček
    • 1
      lžička sůl
    • tuk nejlépe sádlo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na tuku zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, necháme mírně zezlátnout. Poté zasypeme mletou paprikou, přisypeme kuličky pepře a chviličku osmahneme, pak přidáme na plátky nebo na kostičky pokrájené maso, posolíme, necháme zatáhnout. Podlijeme vodou a dusíme doměkka jednu až dvě hodiny (dle zvoleného druhu masa).
2
Vhodnou přílohou jsou brambory (nejlépe nové) nebo rýže.
3
Takto připravené hovězí maso skvěle chutná např. k dušené kapustě, dušenému zelí nebo ke kedlubnám na smetaně. Stejným způsobem je možno připravit i drůbeží játra.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    15. 5. 2006 15:33

    Dělávám léta hodně podobně, jenom nedávám celý peř,ale mletý a místo papriky dávám Adžiku, je to perfektní. K tomu buď kapustu nebo mrkev, nebo špenát. Je to dobrota !!

  • Jana Kutačová
    Jana Kutačová |

    15. 5. 2006 14:36

    Jéé,to je mňam receptík už teď a je fakt,že bych k takovému hovězímu hned udělala špenát a brambor.knedlík..:o))

  • Pavlína Svitáková
    Pavlína Svitáková |

    15. 5. 2006 10:38

    Toto dělávám a je to špica.Dělám k tomu cuketu na kyselo(jako brambory), na Slovensku se tomu myslím říká přívarok.K tomu vařené brambory a je to tedy lahůdka.Hlavně použití hovězího masa!!!