Dobětický měšec

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
30 minut
6
porce
neuvedeno
autor: mickey

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 6
      plátek vepřová krkovice bez kosti
    • 6
      plátek eidam sýr
    • 60
      g nákládané žampiony
    • 60
      g hrášek Mražený nebo sterilovaný
    • 60
      g nakládané okurky
    • 60
      g dušená šunka
    • 6
      ks vejce
    • 50
      g máslo
    • 60
      g slanina

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
**Náplň**: šunka nakrájená na nudličky, nakládané žampiony na plátky, kapie na kostičky, hrášek, kyselé okurky na nudličky.
2
Vše prohřejeme na pánvičce s máslem a přidáme vejce. Směs se lehce srazí a odstavíme ji, mírně vychladne. Vepřovou krkovici lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Na maso položíme plátek sýra eidam a na něj vložíme směs. Okraje zvedneme a svážeme provázkem jako měšec. Měšce naskládáme na pekáč a bez přikrytí pečeme asi hodinu. Během pečení mírně podléváme výpekem. Servírujeme s opékaními bramborami. Ozdobíme smaženýma kolečkama cibule a vějířem z osmažené slaniny.
Zařazení: Maso Vepřové

Komentáře k receptu

  • Holistr
    Holistr |

    23. 10. 2011 21:54

    Prosím aby kuchaři udávali i teplotu, za které se to tu hodinu peče. Pro nováčky je i taková banalita oříškem. Díky