Autor:

Dnešický rozpek

Střední
Ingredience
Celozrnná pšeničná mouka
jemnější
250 g
Hladká mouka
pšeničná
250 g
Vejce 1 ks
Cukr 2 kostka
Sůl  
Droždí 20 g
Mléko  
Slunečnicový olej 5 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Přílohy

Droždí, vejce, cukr a sůl rozkvedláme asi ve 200ml mléka a s moukou vypracujeme těsto hustoty jako na vdolky.
Necháme pomalu vykynout. Na promaštěný plech utvoříme dva ploché velké bochánky a necháme opět vykynout. Pečeme nejprve v silněji vyhřáté troubě. Jakmile rozpeky mírně zrůžoví, teplotu zmírníme, rozpeky obrátíme a dopečeme do růžova. Potřeme z obou stran olejem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)

Komentáře k receptu: Dnešický rozpek

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
Čeká vás velká láska? Na Vánoce si ji můžete přičarovat! Čeká vás velká láska? Na Vánoce si ji můžete přičarovat!
Cukroví z bílků: Jak nejlépe využít zbytky z pečení Cukroví z bílků: Jak nejlépe využít zbytky z pečení
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web