Autor:

Dnešický rozpek

Střední
Ingredience
Celozrnná pšeničná mouka
jemnější
250 g
Hladká mouka
pšeničná
250 g
Vejce 1 ks
Cukr 2 kostka
Sůl  
Droždí 20 g
Mléko  
Slunečnicový olej 5 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Přílohy

Droždí, vejce, cukr a sůl rozkvedláme asi ve 200ml mléka a s moukou vypracujeme těsto hustoty jako na vdolky.
Necháme pomalu vykynout. Na promaštěný plech utvoříme dva ploché velké bochánky a necháme opět vykynout. Pečeme nejprve v silněji vyhřáté troubě. Jakmile rozpeky mírně zrůžoví, teplotu zmírníme, rozpeky obrátíme a dopečeme do růžova. Potřeme z obou stran olejem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Komentáře k receptu: Dnešický rozpek

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Cvičíte jógu, abyste zhubli? Blbost, tvrdí lektorka! K čemu se hodí? Cvičíte jógu, abyste zhubli? Blbost, tvrdí lektorka! K čemu se hodí?
5 andělů, kteří vám pomůžou najít a udržet lásku 5 andělů, kteří vám pomůžou najít a udržet lásku
Jak se nejlépe ubránit v zimních měsících nachlazení Jak se nejlépe ubránit v zimních měsících nachlazení
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web