Divoký špíz

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g hovězí svíčková
    • 250
      g klobása - uzená
    • 200
      g sterilovaný hrášek
    • 200
      g vařená rýže
    • 2
      ks kapie
    • 2
      ks cibule
    • 5
      lžíce rostlinný olej
    • 3
      lžíce máslo
    • 2
      lžíce kečup - jemný
    • chilli
    • pepř mletý
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme. Napichujeme je střídavě s kolečky klobásy. Špízy na rozehřátém oleji ze všech stran opečeme dozlatova a v horké troubě dopečeme doměkka. Nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přisypeme chilli a osmahneme, přidáme nakrájené kapie, hrášek a kečup. Vše podusíme a smísíme s předem uvařenou rýží, promícháme a prohřejeme. Na talíři rozložíme rýžovou směs a na ni položíme maso.
Zařazení: Maso Hovězí

Komentáře k receptu

  • ňamka
    ňamka |

    6. 5. 2015 19:43

    Jsem hodně mlsný strávník a současně mnoha přáteli a kamarády ceněný kuchař. Experimentovat v gurmánské kuchyni je moje hobby, ale takovou věc jako je popisovaný špíz bych nedělal. Jednak je to použitými surovinami hodně nákladná záležitost, a potom se dle mého názoru nejedná o špíz ale spíše o "masovou trubku", která postrádá to, co dělá správný špíz špízem, tedy zeleninu. Alespoň tu klasickou: papriku a cibuli. Také opravdu nevím, jak se předpéká špíz na pánvi v oleji dozlatova (?) a v troubě peče doměkka... Maso určitě nebude šťavnaté, právě naopak bude suché a tomu už nic nepomůže. Natož řerstvá paprika zbytečně použitá jakoby obloha u rýže a cibule v másle. Mimochodem, rýže jako příloha se hodí lépe k jiným pokrmům... :-\