Autor:

Divoká kachna na pomerančích

Obtížné
Ingredience
Kachna
Pomerančová kůra
Cibule
Olej 1 lžíce
Nové koření
Pepř mletý
5 kuliček
 
Bobkový list
Nákládané žampiony
Oregáno 1 lžička
Sůl  
Hladká mouka
1-2
2 lžíce
Voda 3/4 l
Divoká kachna na pomerančích

Postup přípravy:

Zařazení: Maso

Kachnu očistíme, rozpůlíme a nasolíme, necháme odležet asi 3 hodiny v chladu. V kastrolu rozpustíme omastek, přidáme na čtvrtky nakrájenou cibuli, žampiony, okrájenou kůru z pomeranče a veškeré koření, (pro černý pepř, bob. list, nové koření - můžeme použít mulový sáček nebo čajítko) a přidáme kachnu. Vše restujeme na mírném ohni asi 1/2 hodiny. Pak zalijeme vodou (2 dcl) a dusíme do vysmahnutí. Znovu krátce orestujeme a přidáme vodu (2 dcl). Zbytek vody rozmícháme s moukou na zahuštění. Když je kachna měkká, zahustíme omáčku podle potřeby.
Příloha: malé kulaté vařené brambůrky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1
Štěpánská s žemlovými knedlíky Česká klasika na talíři Články z

Komentáře k receptu: Divoká kachna na pomerančích

Komentáře

  1. svišť   29.01.2015 | 13:42 | reagovat |

    Na pomerančích? Spíš jen na pomerančové kůře. :-(

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Klape vám to ve vztahu? Poznáte to podle toho, jak spíte! Klape vám to ve vztahu? Poznáte to podle toho, jak spíte!
Pozor, demence hrozí i vám! Těchto pět triků vám pomůže se jí vyhnout Pozor, demence hrozí i vám! Těchto pět triků vám pomůže se jí vyhnout
Čtenářka Martina: Můj přítel se zabil kvůli hazardu! Čtenářka Martina: Můj přítel se zabil kvůli hazardu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web