Divoká kachna na pomerančích

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kachna
    • 1
      pomerančová kůra
    • 1
      cibule
    • 1
      lžíce olej
    • 5
      nové koření
    • pepř mletý 5 kuliček
    • 4
      bobkový list
    • 1
      nákládané žampiony
    • 1
      lžička oregáno
    • sůl
    • 2
      lžíce hladká mouka 1-2
    • 0,8
      l voda

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kachnu očistíme, rozpůlíme a nasolíme, necháme odležet asi 3 hodiny v chladu. V kastrolu rozpustíme omastek, přidáme na čtvrtky nakrájenou cibuli, žampiony, okrájenou kůru z pomeranče a veškeré koření, (pro černý pepř, bob. list, nové koření - můžeme použít mulový sáček nebo čajítko) a přidáme kachnu. Vše restujeme na mírném ohni asi 1/2 hodiny. Pak zalijeme vodou (2 dcl) a dusíme do vysmahnutí. Znovu krátce orestujeme a přidáme vodu (2 dcl). Zbytek vody rozmícháme s moukou na zahuštění. Když je kachna měkká, zahustíme omáčku podle potřeby.
2
Příloha: malé kulaté vařené brambůrky.
Zařazení: Maso

Komentáře k receptu

  • svišť
    svišť |

    29. 1. 2015 13:42

    Na pomerančích? Spíš jen na pomerančové kůře. :-(