Dírovaný koláč

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 150
      g moučkový cukr
    • 3
      lžíce cukr krystal
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 4
      ks vejce
    • 100
      ml olej
    • 650
      ml mléko
    • 1
      ks vanilkový pudink (nebo jahodový)
    • 70
      g máslo
    • 150
      g jahody

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Těsto si připravíme tak, že nejdříve vyšleháme 4 vejce se 150 g cukru moučka. Potom přidáme 100 ml oleje a 150 ml mléka. Nakonec přidáme 250 g polohrubé mouky a prášek do pečiva.
2
Těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme cca 20-30 minut na 170°C. Po upečení uděláme do těsta dírky, nejlépe pomocí konce dřevěné vařečky.
3
Ihned poté si uvaříme puding z 500 ml mléka a 3 lžic cukru krystal. Ještě do horkého pudingu vmícháme 70 g másla (musí se rozpustit).
4
Puding nalijeme na těsto a rozetřeme tak, aby se puding dostal do dírek až na dno. Urovnáme povrch a poklademe nakrájenými jahodami. Necháme vychladnout v ledničce.
5
Dobrou chuť. :)
Zařazení: Moučníky Koláče

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.