Dijonská sekaná s křenem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g mleté maso - míchané
    • 1
      ks vejce
    • 3
      lžíce strouhaný křen - čerstvý
    • 3
      lžíce dijonská hořčice
    • sůl
    • pepř mletý
    • 4
      lžíce smetana ke šlehání nebo na vaření
    • strouhanka čerstvá, na zahuštění masové směsi
    • 2
      lžíce olej na vymaštění pekáče

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mleté maso dobře promícháme s křenem, hořčicí, vejcem, smetanou a rozemletou (nastrouhanou) strouhankou asi z jednoho staršího rohlíku, ochutíme solí, pepřem. Ze směsi uděláme šišku, dobře uplácáme, aby z ní vyšel všechen vzduch a položíme do vymaštěného pekáčku nebo zapékací mísy. Podlijeme troškou vody, přiklopíme a pečeme cca 30 minut na střední teplotu, pak odklopíme a dopečeme za občasného podlití a přelití výpekem dozlatova.
2
Dijonskou sekanou podáváme s vařeným bramborem, hořčicí a křenem.
3
Nejlepší je vychlazená, tence pokrájená a podávaná jako rychlé občerstvení s čerstvým pečivem, hořčicí, křenem a okurkou.
Zařazení: Maso Chuťovky Mleté Slané

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.