Dijonská cizrna

Střední
Ingredience
Špagety
celozrnné
100 g
Rajčata 2 ks
Zelená paprika 1 ks
Nakládané kapie  
Semínka  hrst
Kapie
sterilovaná
1 ks
Lněná semínka 1 hrst
Na zálivku
Olej
1/3 šálku
 
Hořčice
kvalitní (nejlépe dijonská)
5 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Zdravě i chutně

Uvaříme si dopředu namočenou cizrnu. Špagety polámeme na menší kousky a uvaříme je v neosolené vodě. Ještě teplou uvařenou cizrnu a špagety smícháme, přidáme pokrájená rajčata, pokrájenou papriku a pokrájenou sterilovanou kapii dle chuti. Přisypeme lněné semínko a důkladně zamícháme. Zalijeme hořčicovou zálivkou a (teď už naposledy :)) řádně promícháme.

Hořčicová zálivka: olej rozmícháme s hořčicí a trošku zředíme vodou na hustotu salátové zálivky (ovšem s vodou to nepřeháníme, špagety ani cizrna nemají v zálivce plavat).

Poznámka: Olej sezamový nebo slunečnicový zastudena lisovaného oleje, 5 lžic kvalitní hořčice (nejlépe dijonské)

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)

Komentáře k receptu: Dijonská cizrna

Komentáře

  1. Monika T   12.03.2009 | 23:01 | reagovat | závadný

    Vynikajúce! ešte som pridala bazalku a štipku oregana, dávam za 1 :)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web