Dietní tvarohový nákyp s jablky a borůvkami

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks jablka
    • 4
      lžíce borůvky
    • 4
      lžíce pomerančová šťáva
    • 4
      ks vejce
    • sůl
    • 500
      g nízkotučný tvaroh
    • 6
      lžíce krupice
    • 2
      lžička prášek do pečiva
    • sladidlo Dietní
    • čokoládové hoblinky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Jablka omyjeme, osušíme, rozčtvrtíme, zbavíme jádřinců a dužinu nakrájíme na tenké plátky. Hned je smícháme s borůvkami a pomerančovou šťávou. Troubu rozehřejeme na 180 °C. V míse zatím smícháme vejce, špetku soli, tvaroh, krupici a prášek do pečiva a ručním šlehačem je umícháme do pěny.
2
Pak pěnu dochutíme sladidlem, nejlépe tekutým. Ovoce spojíme s tvarohovým krémem, směs vložíme do pečící misky vymazané tukem a dáme na 45 minut péct. Vyjmeme a ozdobně posypeme čokoládovými hoblinkami.
Zařazení: Moučníky Koláče

Komentáře k receptu

  • ladislava staffenová
    ladislava staffenová |

    7. 4. 2010 15:19

    Tohle je dobrý nápad!!!! Jelikož i ta čokoláda můůže být dia a jednou za čas ;-)