Dietní rozinková srdíčka

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 140
      g ovesné vločky Opražené nasucho
    • 50
      g celozrnná mouka
    • 160
      g rozinky
    • 100
      ml citronová šťáva
    • 1
      ks bílek
    • žloutek Na potření
    • mandlové lupínky Na ozdobení nemusí být

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vločky a rozinky umeleme, přidáme vše ostatní a necháme do druhého dne v chladnu rozležet. Rozválíme na asi 4 mm plát, vykrájíme srdíčka, potřeme žloutkem a posypeme lupínky. Pečeme na plechu a pečícím papíru při teplotě 180 °C asi 10 minut.
2
**Poznámka:** ještě jsem nezkoušela, ale recept se mi líbí...

Komentáře k receptu

  • Di
    Di |

    1. 11. 2007 19:20

    Už jsem také podobný recept před pár lety dělala. Našla jsem ho v sešitku Vánoční cukroví pro diabetiky. Místo vloček obsahoval mleté vlašské ořechy, jak uvádí paní Eva, a navíc 70 g (2 lžíce) medu. Mě osobně toto cukroví moc nenadchlo, připadalo mi kyselé, ale mému tatínkovi moc chutnalo.

  • Eva Červenková
    Eva Červenková |

    1. 11. 2007 18:52

    místo vloček zkuste také strouhané ořechy..a myslím že není nutně to mlít, jen najemno nakrájet, alespon nezašpiníme mlýnek :-)

  • Eva Červenková
    Eva Červenková |

    1. 11. 2007 18:50

    ja jsem recept zkoušela již minulý rok a rozhodně doporučuji!!