Dietní karibské kuře

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg kuře
    • 2
      lžíce kečup - jemný
    • 2
      lžíce olivový olej
    • hladká mouka
    • 1
      lžíce worcestrová omáčka
    • 2
      jarní cibulka
    • 1
      stroužek česnek
    • pepř mletý
    • sůl
    • 0,3
      l drůbeží vývar
    • 2
      lžíce citronová šťáva
    • 1
      ks řapíkatý celer
    • tymián

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuřecí maso osolíme a naložíme na několik hodin (nejlépe přes noc) do marinády a můžeme i občas promíchat, aby se vůně dostaly pěkně do masa. Marinované kousky kuřete vyjmeme z marinády, trochu je osušíme, lehce poprášíme hladkou moukou a zprudka krátce osmahneme na olivovém oleji. Do marinády přidáme kečup a vše společně s kuřecím vývarem přilijeme k masu. Zakryté dusíme v troubě při 200 °C asi 50 minut.
2
<BR>Příloha: rýže<BR><BR>Dobrá rada: Když koupím řapíkatý celer, použiji jen 1 jeho stvol a ostatní jednotlivě zabalím do fólie, zamrazím a použiji příště. Čerstvý tymián můžete mít k dispozici po celý rok, když ho budete pěstovat na zahradě nebo v truhlíku na lodžii, kde vydrží i přes zimu.
3
<BR>Kuře připravuji tímto způsobem velmi často nejen proto, že výborně chutná, ale je i dietní.
Zařazení: Maso

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.