Dezert z polenty s ovocem

Hodnocení:

Moje:

20 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      hrnek polenta instantní /nebo kukuřičná krupice
    • 1
      hrnek jablečná šťáva nebo šťáva z kompotu
    • 1
      lžíce povidla
    • 1
      l voda
    • 1
      lžíce citronová šťáva
    • 1
      špetka sůl
    • ovoce dle chuti (čerstvé, kompotované, mražené..)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V kastrólku smícháme kukuřičnou polentu (nebo krupici) s povidly, šťávou, vodou, špetkou soli, citronovou šťávou a vaříme za stálého míchání, až vznikne hustá kaše (stojí v ní vařečka). Hotovou kaši natřeme na olejem vymazaný plech, na vrch poklademe ovoce (malinko vtlačíme do kaše) a dáme asi na 15 min. do trouby zapéct na 160 °C. Po upečení necháme vychladnout, než ztuhne.
2
Tip: dezert není moc sladký. Pro ty, kteří mají rádi sladší, možno přidat více povidel. Já obvykle před podáváním na talířek, poliju javorovým sirupem.
Zařazení: Moučníky Řezy

Komentáře k receptu

  • iper
    iper |

    10. 3. 2011 10:59

    Tak u nás tedy naprostý propadák. Zkoušela jsem to nějak vylepšit, nakonec jsem to polila ridším vanilkovým pudinkem, ale stejně to moc nepomohlo. Nakonec jsem ovoce a pudink seškrabala (to nám jediné chutnalo), a poletu usušíme pro zvířátka... Pečení 15 minut rozhodně nestačilo, použila jsem kompotované broskve a čerstvé švestky, a švestky byly jako kámen, takže nakonec jsem pekla skoro hodinu.