Dezert z Lučiny

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      hrnek černá káva
    • 0,5
      dl hnědý rum
    • 4
      ks lučina
    • 4
      lžíce moučkový cukr
    • šlehačka
    • dětské piškoty
    • čokoláda (Strouhaná)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Smícháme kávu s rumem. V této tekutině namáčíme piškoty. Do misek nebo pohárů se dají namočené piškoty, na to hmota z Lučiny, potom opět piškoty a opět hmota. Povrch sypeme grankem nebo čokoládou.<BR>Lučinová hmota: utřeme Lučiny s cukrem a ušlehanou šlehačkou.
Zařazení: Pokrmy

Komentáře k receptu

  • ELA
    ELA |

    7. 5. 2007 13:42

    doporučuji i obyčejný tučný tvaroh - krásně tuhne a je podstatně míň "tučný", než Lučina i pomazánková máslo

  • Vanda Králová
    Vanda Králová |

    5. 5. 2007 21:40

    Martine, já ano. Mám vyzkoušeno vaničkový tvaroh + šlehačka i vaničkový tvaroh + zakysaná smetana. Obojí je výborné, obojí celkem ztuhne, takže se dá používat jako krém na jakékoli moučníky i na piškoty

  • Martin Valový
    Martin Valový |

    7. 1. 2007 16:31

    Zkoušeli jste někdo použít krabičkový tvaroh místo Lučiny ?

  • Jana
    Jana |

    4. 7. 2005 10:04

    Dělám něco podobného, ale místo lučiny dávám 2 pomazánkové másla, 2 šlehačky a 20 dkg cukru. To vše dám do dortové formy a až to ztuhne,nakrájím a dám na vrch čerstvé ovoce (jahody nebo maliny, rybíz,banány...) a zaleji želé na dorty.

  • Anonym
    Anonym |

    29. 9. 2004 21:14

    Rychlý na přípravu nenáročný dezert, který všem chutná

  • Luba
    Luba |

    26. 9. 2004 17:19

    Výborný desert

  • Vlastimila Vacková
    Vlastimila Vacková |

    12. 9. 2004 15:51

    Dávám lučinu v kelímku, na které je napsáno určená na pomazánky, moc nám to chutná!!!

  • Anonym
    Anonym |

    12. 9. 2004 15:45

    Souhlasím moc dobré, dělám do kelímků, dám zmrazit a pak po mírném povolení je to výborné jako zmrazený desert

  • studentky z koleje
    studentky z koleje |

    9. 9. 2004 21:17

    Konečně jsme našli výborný desert, všem doporučujeme - dáváme Lučinu nízkotučnou kvůli linii

  • Alis
    Alis |

    9. 9. 2004 21:15

    Moc dobré, lépe mi chutná než tiramissu po česku. Dělám do pohárů a všem moc chutná

  • Ivana
    Ivana |

    8. 9. 2004 11:50

    To je de facto tiramisu, ve kterém se namísto mascarpone použije lučina.

  • Mirka Mikulaskova
    Mirka Mikulaskova |

    8. 9. 2004 03:35

    Moc dobre!!!Mirka

  • Kuchařka on-line
    Kuchařka on-line |

    23. 2. 2004 08:36

    Lučinová hmota: utřeme Lučiny s cukrem a ušlehanou šlehačkou.

  • petr slany
    petr slany |

    22. 2. 2004 16:24

    Jak,ale jvytvoříte hmotu z lučiny