Dezert "Hadzi Emin"

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: airan

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      balíček arašídy v karamelu
    • 150
      g malinový džem
    • 1
      lžíce růžový likér lze použít i malinový nebo višňový
    • 1
      balíček ztužovač šlehačky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Arašídy v karamelu nahrubo pomeleme. Smetanu vyšleháme do husta se ztužovačem. Přidáme arašídy, džem, likér a opatrně, ale pořádně promícháme. Přendáme do mističek a ponecháme v mrazáku minimálně 3 hodiny. Ozdoba podle fantazie, chuti a možností.
2
Recept pochází z Turecka, je to specialita hotelu "Zurich" v Istambulu.
Zařazení: Moučníky Nepečené

Komentáře k receptu

  • Anonym
    Anonym |

    29. 3. 2006 14:23

    My to mame nejradeji jeste nez je to napul zmrzly, napul krem:-))

  • Pavlína Svitáková
    Pavlína Svitáková |

    29. 3. 2006 14:03

    Zmrzliny všeho druhu ,to je moje.Tento dezert je velice zajímavý.Moc dííík ,Airan.:-)

  • Helena
    Helena |

    28. 3. 2006 16:06

    To vypada velmi zajimave,jen jsem nevedela,ze existuje ruzovy liker.Mam doma extrakt z kvetu ruze(nealkoholicky),liker jen tresnovy,uvidime.Nestiham vsechny ty dobroty vyzkouset.

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    28. 3. 2006 12:00

    Pani Airan, ďakujem za výborný recept : )))

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    28. 3. 2006 11:24

    Airan, díky za další úžasný recept:-)