Dětské piškoty

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 8
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Na 48 kousk%u016F
    • 3
      ks vejce
    • 90
      g cukr
    • 100
      g polohrubá mouka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Žloutky ušleháme se dvěma třetinami cukru do pěny. Z bílků ušleháme pevný sníh, do kterého zamícháme zbytek cukru. Sníh lehce vmícháme ke žloutkům a zasypeme moukou. Hladkou trubičkou stříkáme na plech s dobře pomaštěným pečícím papírem stejně velké piškoty. Po zachnutí je necháme chvíli stát, když se cukr vsákne, upečeme je v mírně rozehřáté troubě. Širokým nožem nebo ostrou lopatkou upečené piškoty od papíru odřízneme.
Zařazení: Ostatní Pro děti
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • MM
    MM |

    17. 7. 2016 15:53

    100% ryzove mouky upecenim stvrdne. Pak se s tim da zabijet :-)))))).

  • Nika
    Nika |

    26. 1. 2014 12:01

    Ahoj, předpokládám, že se chystáš na bzl piškoty, já tyhle už dělala a použila jsem nějaký základní mix mouky jako například Jizerka, Schär, Finax.. Nevím jestli bych se pouštěla do piškotů z rýžové mouky. Mně se z Jizerky povedly moc, chutnaly jako kupované :)

  • Sara
    Sara |

    25. 11. 2012 22:34

    Tak to je nas v zahranici urcite hodne,ktere jen tezko shanime neco ceskeho...Ja ziji v Egypte a kdyz jsme byli na navsteve u nasich,tak si mala piskoty uplne zamilovala.Rikala jsme si,ze je urcite musim zkusit udelat,ale bala jsem se te polohrube mouky,protoze tu u nas nemame...diky za komentar o all purpose,urcite to co nejdriv zkusim.Jinou snad u nas nevedou :-( A jeste diky za recept :-)

  • dada
    dada |

    29. 10. 2012 10:34

    ahoj :) chcela by som sa spýtať čo je to tá hladká trubička? dakujem za odpoved :)

  • Pavel
    Pavel |

    4. 9. 2012 14:08

    Diky za recept! Ja to delal na dvakrat protoze prvni varka se mi v plynove troube pripalila. Podruhe jsem pridal pul lzicky peciciho prasku do mouky aby piskoty trochu stouply. Vysledek je ok, nejsou to sice kopie tech z obchodu, ale chutnaji stejne. Az budou v nepecenem dortu tak nikdo ani nepozna ze jsou domaci.. ;-)

  • Drobek
    Drobek |

    28. 8. 2012 13:26

    Ahoj mám dotaz mohu použít rýžovou mouku?

  • Pavlína
    Pavlína |

    24. 10. 2011 20:29

    díky, jsou výborné. polovinu mouky jsem nahradila špaldovou a nedá se tomu nic vytknout ;-) ale je pravda, spousta lidí, spousta chutí a ještě více názorů :-)

  • Monča
    Monča |

    22. 9. 2011 16:58

    Tak nevím no,až tak úžasný nejsou.Ale každému chutná něco jiného.

  • Zdena
    Zdena |

    25. 6. 2011 10:51

    Ja ziji v Kataru a taky jsem pouzila all purpose flour. Mouckovy cukr tu take nemaji, jen krupice, ale piskoty se povedly a manzel se nad nimi oblizuje, kdyz je namaci do caje :-[

  • evka
    evka |

    26. 3. 2011 14:23

    super ze jste dodala all purpose flour, pac oni maji v cizine dva milony druhu mouk a covek fakt nevi.....(kypr)

  • evinga
    evinga |

    29. 11. 2010 08:12

    je to hooodne dobre

  • Helena T.
    Helena T. |

    6. 5. 2009 12:14

    Rychlé, jednoduché, nedělala jsem sice jednotlivé piškoty, ale rozlila jsem těsto do pekáčku a za odpoeldne bylo pryč:-) Bylo výborné s letní citrónovou activií.

  • Tamara Friedrichova
    Tamara Friedrichova |

    6. 11. 2007 17:32

    Vanoce se blizi a ja opet zacala resit cim nahrazovat v cukrovi piskoty... A jak vidim v prispevcich nejsem sama :D. Ziju v Mexiku a tak je pro me Vas recept moc cenny stejne jako pro spoustu cesek v zahranici. Predam dal, urcite budou krajanky nadsene... Dekuju mockrat

  • Lucie Surridge
    Lucie Surridge |

    14. 4. 2007 17:17

    Moc dekuji za recept. Ja ziji v Jizni Koreji a tady se jidlo podobne ceskemu jen velmi tezko shani. A tak jsem vdecna za kazdy cesky recept, ktery se mi tady povede. Hlavne dnes jsem vdecna za ty piskoty, protoze mam prave spatny zaludek a nic jineho bych ani jist nemohla. Tyhle piskoty byly vyborne, chutnaly mi dokonce jeste vic nez ty v Cesku. Ja jsem take pouzila "all purpose" mouku, protoze se tu ani jina neda sehnat. Ja bych taky hodnotila 1. :-)

  • Margit Walter
    Margit Walter |

    23. 3. 2007 17:29

    Vyborne piskoty. Ja ziji take v USA, podle me se Nila waffers coz jsou jako piskoty nedaji jist, tak jsem rada, ze si konecne muzu dat piskoty do pudinku a udelat i nepeceny dortik se zakysanou smetanou.

  • Lada Javorkova
    Lada Javorkova |

    5. 3. 2007 14:52

    Pani Ludmilo, polohruba mouka je u nas v USA tzv. WONDRA. Je bezne k dostani v obchode, je hned vedle "all purpose" mouky, ovsem je v modre tube, misto klasickeho papiroveho pytliku. Delam z ni i knedliky a je to moc fain.

  • eva vencel
    eva vencel |

    26. 1. 2007 22:43

    ...jenze ja potrebuji prave ty kulate-na vosi hnizda, bananove jednohubky apod. O tamtech vim, Ale stejne diky za ochotu.Eva

  • possum *
    possum * |

    26. 1. 2007 12:38

    Evo, N.Z.?? Unibic, coz je Australska firma, vyrabi Savoiardi, Lady Fingers, Sponge Fingers. Nejsou to ty klasicke, detske, kulate, ale jsou k dostani vsude.Ludmilo, nevim kdo je vyrabi v USA, ale jsou pod stejnymi nazvy. Na nepecene dobroty vyborne.

  • Eva Vencel
    Eva Vencel |

    26. 1. 2007 11:33

    ...uz jsem kolikrat chtela zkusit piskoty, ale vzdycky jsem si myslela, ze se mi roztecou a tak. dnes mi to ale nedalo a jsou opravdu jako ceske. Ja jsem na N.Z a jednou jsem je nasla u cinanu a od te doby je nemuzu zase sehnat. Tak je ted budu delat sama. Opravdu bezvaEva

  • Ludmila Vazquez
    Ludmila Vazquez |

    17. 7. 2006 21:03

    Paní Lado, musím Vám poděkovat, tyto piškoty jsou opravdu jako v Čechách. Nedělala jsem je z polohrubé ale z "all purpose" mouky (jsem v USA) a jsou fakt bezva...KONEČNĚ, jen se mi jich z předepsaného množství povedlo udělat ne 48 ale 78, v normalní velikosti. Teď si je jen musím udělat do zásoby, abych mohla dělat spoustu nepečených dobrot. Jo a hodnotím 1.