Delikatesní broskve se zmrzlinou

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • broskvový kompot
    • máslo
    • 4
      lžíce vaječný koňak
    • vanilková zmrzlina
    • šlehačka
    • čokoláda
    • 4
      lžička hnědý cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Půlené broskve nakrájíme na tenké plátky a vložíme do menšího kastrolu. Přidáme třetinu nálevu z plechovky broskví a plátek másla. Uvedeme do varu a necháme asi 10 minut povařit.
2
Pak přidáme koňak a zase chvíli povaříme za stálého míchání. Přidáme cukr, dobře probícháme a vaříme dokud se cukr nezačne karamelizovat.
3
Na dezertní talíře poklademe broskve i se šťávou, zmrzlinu a šlehačku. Ozdobíme plátkem broskve a posypeme čokoládou. Broskve podáváme teplé !
Zařazení: Moučníky Dezerty

Komentáře k receptu

  • Marcela Vrabcová
    Marcela Vrabcová |

    17. 12. 2004 13:41

    Delavame obcas dome neco podobneho. Napred dam ale zkaramelizovat cukr, pak k nemu pridam kousek masla a citronove stavy a pak kompot nebo treba banan. Mnam, to je velka dobrota.