Dědovy utopence

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      lžíce hořčice plnotučná
    • 8
      ks chilli papričky menších
    • 4
      ks bobkový list
    • 8
      ks nové koření
    • pepř mletý
    • 16
      ks pepř celý
    • 8
      ks špekáček
    • 4
      ks cibule
    • 80
      ml ocet
    • 240
      ml pivo
    • 8
      lžíce cukr
    • 1
      lžíce sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
1. Špekáčky oloupeme a z každé strany podélně nakrojíme.
2
2. Hořčici smícháme s mletým pepřem a touto směsí pomažeme prokrojenou část špekáčků.
3
3. Cibuli nakrájíme na půl kolečka. Do průřezů vložíme plátek cibule a chilli papričku.
4
4. Špekáčky spíchneme párátkem a na těsno je vložíme do dobře vymyté a vařící vodou vypláchnuté sklenice.
5
5. Pivo se solí, cukrem a kořením přivedeme k varu a krátce povaříme.
6
Stáhneme, necháme zchladnout a přidáme ocet. Ještě vlažný nálev nalijeme na špekáčky, uzavřeme a necháme v pokojové teplotě vychladnout, pak přendáme do lednice, kde si špekáčky ještě minimálně týden odpočinou než budou nachystané ke konzumaci.
Zařazení: Ostatní

Komentáře k receptu

  • ondřej
    ondřej |

    28. 4. 2013 15:40

    super