Dědova pikantní směs

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,5
      kg anglická slanina
    • 4
      ks červená paprika
    • 1
      ks česnek - menší palička
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Anglickou slaninu (libovější) pokrájíme na nudličky, dáme na rozpálenou teflonovou pánev a restujeme. Očištěné papriky pokrájíme na silnější nudličky a přihodíme ke slanině. Smažit můžeme společně od samého začátku, olej není třeba, slanina pustí restováním tuku dost. Česnek oloupeme, nastrouháme a nazávěr přidáme ke slanině s paprikou, krátce ještě vše společně orestujeme, dochutíme solí a pepřem a podáváme.
2
Výbornou přílohou jsou bramborové placky nebo brambory, čerstvé pečivo.
Zařazení: Maso Uzeniny

Komentáře k receptu

  • Marie Vašíčková
    Marie Vašíčková |

    14. 4. 2016 11:03

    My jí měli s chlebem a byla výborná. Je vidět, že čím míň surovin a práce, tím větší dobrota.

  • Lenka Vávrová
    Lenka Vávrová |

    15. 11. 2013 08:55

    Směs jsem vařila včera z lisovaného uzeného boku a byla moc dobrá. Hlavně přítel si pochvaloval, protože pikantní jídla má hodně hodně rád. Taky je to rychlé a to je ok. Díky Lenka.

  • Jiri
    Jiri |

    31. 12. 2012 14:10

    Moc dobry, udelal sem si to s ryzi <3

  • Peťa Pátečková
    Peťa Pátečková |

    17. 11. 2012 11:56

    Dnes jsem vyřila, a moc výborné pikantní opravdu. :)

  • Zuzka Blahoutová
    Zuzka Blahoutová |

    30. 8. 2012 20:17

    Musím potvrdit, že směs je vážně pikantní. S českým česnekem teda určitě, nesmíte kupovat ty dovozové šlajzky. Výborná rychlovka a žlučník je zatím v klidu :-D :-P .

  • brcko
    brcko |

    25. 2. 2012 19:20

    jo a ten cesnek moc nesmazte!

  • brcko
    brcko |

    25. 2. 2012 19:19

    zkuste a uvidite, je super!

  • Diana
    Diana |

    13. 1. 2012 19:20

    Proč se to jmenuje "pikantní"?

  • Fidlerová
    Fidlerová |

    7. 11. 2011 14:03

    Paprik se mi zdálo hodně a nakonec by jí směs snesla i víc. Byl to výborný a rychlý oběd, který jsem odbyla s chlebem, ale jednou za čas to není na škodu.

  • Ája
    Ája |

    26. 9. 2011 12:36

    Určitě vynikající. Mám ráda takové rychlovky- :-)