Autor:

Dědečkova tufťata

Střední
Ingredience
Mleté maso 400 g
Cibule 1 ks
Vejce 1 ks
Strouhanka  
Hladká mouka  
Česnek 5 stroužek
Koření  
Sůl  
Pepř mletý  
Rostlinný olej  
Jarní cibulka 2 ks
Čubrica
saturejka
 
Chilli
mleté
 
Dědečkova tufťata

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Mleté

Nakrájíme cibuli a mladou cibulku i s natí na jemno a přidáme do mísy k mletému masu. Dále přidáme vejce, prolisovaný česnek a koření (dle chuti). Osolíme a poprášíme hladkou moukou a zahustíme směs strouhankou tak, aby se nám nerozpadala. Tvoříme malé bochánky nebo šišky a pomalu smažíme na rozpáleném sádle nebo oleji. Usmažená tufťata pokládáme na ubrousek, který odsaje přebytečný tuk.

Příloha: brambory na všechny způsoby, chléb, pečivo.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Grilovací párty 9 tipů pro vaši grilovací párty Články z

Komentáře k receptu: Dědečkova tufťata

Komentáře

  1. Simča S.   23.02.2011 | 14:34 | reagovat | závadný

    Zaujal mne název - slovo tjufťata mi připadá jako zkomolenina z bulharského "kjufteta", což jsou takovéto masové válečky, ovšem připravované na "skara", tedy na rožni.

    1. Táňa   18.03.2011 | 12:56 | reagovat | závadný

      ano přesně tak je to opravdu s tohoto slova

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web