Debrecínská pečeně

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
120 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg hovězí maso kýta
    • sůl
    • pepř mletý
    • 30
      g slanina
    • 2
      ks párky
    • 4
      ks cibule
    • olej
    • 0,3
      l vývar
    • 20
      g hladká mouka
    • 20
      g máslo
    • 1
      lžička paprika - sladká

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso protkneme proužky slaniny a párků. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme maso, sůl a pepř. Opečeme po všech stranách, zalijeme vývarem, a pod pokličkou pečeme doměkka (často podléváme).
2
Měkké maso vyjmeme, vypečenou štávu zaprášíme moukou, přidáme zbytek vývaru a chvíli povaříme. Štávu přecedíme přes cedník, dochutíme sladkou paprikou s rozpuštěným máslem.
3
Podáváme s bramborem nebo houskovým knedlíkem.
Zařazení: Maso Hovězí

Komentáře k receptu

  • irena
    irena |

    8. 9. 2006 09:16

    před pečením potírám plnotučnou hořčicí je to pikantnejší, pak nepřidávám papriku. S bramborovým knedlíkem a špenátem je to pochoutka