Debrecínská fazolová polévka

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g fazole
    • 1
      ks paprika
    • 2
      ks cibule
    • 1
      svazek zeleninová nať
    • 500
      g rajčata
    • 4
      ks párky (Debrecínský)
    • 2
      stroužek česnek
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • sůl
    • pepř mletý
    • pálivá paprika
    • cukr
    • pažitka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Fazole propláchneme, zalijeme vodou a necháme do druhého dne nabobtnat. Druhý den vaříme zvolna (v té samé vodě) asi 1-2 hodiny. Nakrájíme papriku a cibuli, nasekáme zeleninové natě a utřeme česnek. Vše smícháme a tuto směs osmahneme na rozpáleném oleji. Vmícháme do fazolí a vaříme asi 20 minut. Přidáme oloupaná rajčata nakrájená na kostky, dochutíme solí, pepřem, paprikou, cukrem a nakonec přidáme kolečka párků, chvíli prohřejeme a nakonec sypeme drobně nasekanou pažitkou.
Zařazení: Polévky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Monika Čechová
    Monika Čechová |

    27. 11. 2008 15:53

    Výborná. Jestli se to dá o polévce napsat, tak se po ní jen zaprášilo. :-)