Dančí guláš

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg dančí maso přední
    • 300
      g cibule
    • 1
      lžíce rajský protlak
    • 50
      g sádlo
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • okurka nakládaná
    • paprika
    • paprika - sladká
    • sůl
    • pepř mletý
    • majoránka
    • česnek

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso nasekáme na kousky, opláchneme ve vlažné vodě. Větší část cibule drobně nakrájíme, osmahneme dorůžova na sádle, přidáme papriky, zpěníme, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Přidáme maso, osolíme, okořeníme pepřem a utřeným česnekem, vmícháme rajčatový protlak a dusíme pod pokličkou. Při dušení maso občas zamícháme.
2
Když je maso skoro měkké, šťávu zahustíme jíškou připravenou ze sádla a mouky, rozmícháme a dusíme doměkka. Nakonecí přidáme majoránku. Na talířích guláš sypeme drobně pokrájenou cibulí, okurkou a paprikou. Podáváme s houskovými knedlíky.
Zařazení: Maso Zvěřina

Komentáře k receptu

  • Jitka
    Jitka |

    21. 4. 2017 23:12

    To se to maso nemusi opect? Dava se opravdu do vrouci vody? :-\ :-\

  • Good Venison s.r.o.
    Good Venison s.r.o. |

    4. 7. 2014 13:15

    Nově otevřený internetový obchod se zvěřinovým masem nabízí akční ceny masa včetně dopravy po celé Praze. Good Venison s.r.o. eshop.goodvenison.cz

  • Hotovka
    Hotovka |

    15. 1. 2011 16:05

    To je daněk po znojemsku. Ať žije Znojmia. Papriku, mouku, protlak (ještě rajčata) a spol. už nekomentuju.

  • Ladia
    Ladia |

    28. 10. 2010 09:14

    1 kg předního dančího masa, Maso Zvěřina

  • jojo prekop
    jojo prekop |

    8. 4. 2005 14:22

    škoda pokazit take pekne a dobre mäso moukou

  • Anonym
    Anonym |

    29. 12. 2004 09:38

    Až si přečtete recept do konce uvidíte co s okurkou.

  • Kuchařka on-line
    Kuchařka on-line |

    29. 12. 2004 09:30

    Strikelucky: okurka, viz. postup přípravy: Na talířích guláš sypeme drobně pokrájenou cibulí, okurkou a paprikou.

  • Strikelucky
    Strikelucky |

    28. 12. 2004 20:41

    Dost, lacine. A co ta okurka?