Autor:

Dančí guláš

Střední
Ingredience
Dančí maso
přední
1 kg
Cibule 300 g
Rajský protlak 1 lžíce
Sádlo 50 g
Hladká mouka 1 lžíce
Okurka
nakládaná
 
Paprika  
Paprika - sladká  
Sůl  
Pepř mletý  
Majoránka  
Česnek  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Zvěřina

Maso nasekáme na kousky, opláchneme ve vlažné vodě. Větší část cibule drobně nakrájíme, osmahneme dorůžova na sádle, přidáme papriky, zpěníme, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Přidáme maso, osolíme, okořeníme pepřem a utřeným česnekem, vmícháme rajčatový protlak a dusíme pod pokličkou. Při dušení maso občas zamícháme.

Když je maso skoro měkké, šťávu zahustíme jíškou připravenou ze sádla a mouky, rozmícháme a dusíme doměkka. Nakonecí přidáme majoránku. Na talířích guláš sypeme drobně pokrájenou cibulí, okurkou a paprikou. Podáváme s houskovými knedlíky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
2
4 1 5 1
Vorarlbersko Vorarlbersko - recepty a speciality rakouské kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Dančí guláš

Komentáře

  1. Hotovka   15.01.2011 | 16:05 | reagovat |

    To je daněk po znojemsku. Ať žije Znojmia. Papriku, mouku, protlak (ještě rajčata) a spol. už nekomentuju.

  2. jojo prekop   08.04.2005 | 14:22 | reagovat |

    škoda pokazit take pekne a dobre mäso moukou

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 věcí, které na něm nikdy nezměníte. A ani byste se o to neměla snažit 10 věcí, které na něm nikdy nezměníte. A ani byste se o to neměla snažit
Nejlepší mazanec: 5 receptů, podle kterých ho zvládne každý Nejlepší mazanec: 5 receptů, podle kterých ho zvládne každý
Proč jste single? Panny jsou vybíravé, Střelci se bojí nudy! Proč jste single? Panny jsou vybíravé, Střelci se bojí nudy!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web