Dalamánky s mandlemi

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 20
      g droždí
    • 0,5
      lžička cukr krupice
    • 150
      ml voda
    • 125
      g špaldová mouka
    • 125
      g hladká mouka
    • 0,5
      lžička sůl
    • 1
      ks vejce
    • 50
      g anglická slanina
    • 60
      g tvrdý sýr
    • 1
      hrst mandle - loupané
  • Na poprášení
    • hladká mouka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z droždí, cukru, trochu vlahé vody připravíme kvásek. Do mísy nasypeme oba druhy mouky, přidáme sůl, kvásek, vejce, nadrobno nakrájenou slaninu, sýr a mandle. Zbývající vlahou vodou zaděláme těsto. Necháme cca 3/4 hodiny kynout. Těsto ponakynutí prohněteme, vytvoříme dalamánky, trochu je zploštíme, potřeme vodou,poprášíme moukou a ostrým nožem uprostřed vytvoříme malý řez. Pečeme při 180 °C cca 15-20 minut.
Zařazení: Pokrmy Pečivo
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • lenka.zima
    lenka.zima |

    2. 3. 2014 21:20

    Hledala jsem recept se špaldovou moukou, protože mi ležela doma a nevěděla jsem, co s ní. Tyhle dalamánky jsou opravdu výborné, doporučuju vyzkoušet. Sice jsem neměla slaninu, tak jsem použila větší množství sýra, ale výsledek super. Dělala jsem asi menší kousky než ČernáLuna, takže mi jich vyšlo 10 ks. Akorát jsem pekla déle, asi 25 minut.

  • ČernáLuna
    ČernáLuna |

    30. 4. 2012 17:35

    Opravdu báječná záležitost, velmi doporučuji zkusit, je škoda, že tady ten recept leží nevyzkoušený. Jinak dalamánky hodně nakynou, z tohoto množství klidně vytvarujte i čtyři-pět kousků.