Dalamánky III.

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg polohrubá mouka
    • 2
      kostka droždí á 4,2g
    • 2
      dl sádlo rozpuštěné
    • 3
      ks žloutek
    • 3
      lžička sůl
    • 0.5
      l voda
    • 50
      g slunečnicová semínka
    • 50
      g lněná semínka
    • 50
      g sezamová semínka
    • 1
      špetka cukr
    • 3
      lžíce mléko na kvásek

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mouku, sůl, semínka a na okurkovém struhadle nastrouhaný salám smícháme ve velké míse, doprostřed uděláme důlek, rozdrobíme kvasnice, pocukrujeme špetrkou cukru, zalijeme trochou mléka a necháme vzejít kvásek. Rozpustíme sádlo a k vykynutému kvásku přidáme spolu se žloutky a vodou. Vypracujeme těsto. Dáme kynout asi na 1 hodinu, vyklopíme na vál prohněteme rukama a přikryté utěrkou necháme kynout další hodinu. Pak děláme bochánky, sázíme je na nepomaštěný pečící papír, potíráme hodně osolenou vodou a pečeme ve vyhřáté troubě zvolna asi 20-25 minut.
2
Ten salám lze vynechat, semínka měnit a jinak kombinovat ...

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.