Cybryki

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg brambory
    • 100
      g hladká mouka
    • 2
      ks vejce 1-2
    • 1
      lžička sůl
    • olej tuk na smažení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na jemném struhadle nastrouhejte brambory, přidejte vejce, mouku, sůl. Z této masy udělejte kuličky o velikosti švestek, vyválte je ve strouhance a osmažte v oleji nebo tuku. Podávejte s mlékem nebo kyselou smetanou.
2
Toto je recept z běloruské kuchyně.
Zařazení: Pokrmy Z brambor

Komentáře k receptu

  • Tatjana Vančurová
    Tatjana Vančurová |

    7. 8. 2005 00:44

    Pro CYBRYKI brambory musí byt syrové a struhadlo to nejemnější - aby byla taková kašovitá masa a scedit nadbytečné množství šťávy. Ovšem je možné připravit kuličky i z vařených brambor, ale také jidlo bude mít název KAMY. Běloruská kuchyně.

  • helena Hotovec
    helena Hotovec |

    31. 7. 2005 18:00

    mám takový pocit, že ty brambory budou vařené a jeví se mi to,že celkový dojem bude asi něco jako krokety

  • Věra
    Věra |

    29. 7. 2005 11:42

    chtěla bych bych vědět zda jsou brambory vařené či syrové a syrové jestli se mají vymačkat popř. by se mohlo doplnit do receptu