Autor:

Cukrové motánky

Střední
Ingredience
Droždí 20 g
Mléko 200 ml
Sůl  špetka
Cukr 80 g
Hladká mouka 400 g
Máslo 80 g
Vejce
na potření
Máslo  
Moučkový cukr  

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Droždí rozpustíme v mléce, přidáme lžičku cukru, sůl, větší část mouky a propracujeme. Necháme asi 30 minut kynout. Tuk utřeme se zbylým cukrem a vejci do pěny. Přidáme do nakynutého těsta a zapracujeme zbylou mouku. Z těsta tvarujeme malé copánky (já dělám ze dvou), dáme na vymaštěný plech a necháme ještě chvíli kynout. Pečeme v předehřáté troubě na 225 °C asi 10 minut. Ještě horké potřeme rozpuštěným máslem a obalíme v cukru.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Arašídy v růžové vodě Báječné chutě Maroka. Vyzkoušejte jejich speciality Články z

Komentáře k receptu: Cukrové motánky

Komentáře

  1. Pajina   07.08.2006 | 17:21 | reagovat |

    O vikendu jsem upekla,byly moc dobry.Krasne nadychany.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Velký test řasenek v ceně od 250 do 450 korun: Která je nejlepší? Velký test řasenek v ceně od 250 do 450 korun: Která je nejlepší?
Vodka s klobásou nebo sprej na astma: Jaké šílené diety lidé drží? Vodka s klobásou nebo sprej na astma: Jaké šílené diety lidé drží?
Gastrický bypass - jednoduchá operace, která zachraňuje životy Gastrický bypass - jednoduchá operace, která zachraňuje životy
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web