Autor:

Cukrové motánky

Střední
Ingredience
Droždí 20 g
Mléko 200 ml
Sůl  špetka
Cukr 80 g
Hladká mouka 400 g
Máslo 80 g
Vejce
na potření
Máslo  
Moučkový cukr  

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Droždí rozpustíme v mléce, přidáme lžičku cukru, sůl, větší část mouky a propracujeme. Necháme asi 30 minut kynout. Tuk utřeme se zbylým cukrem a vejci do pěny. Přidáme do nakynutého těsta a zapracujeme zbylou mouku. Z těsta tvarujeme malé copánky (já dělám ze dvou), dáme na vymaštěný plech a necháme ještě chvíli kynout. Pečeme v předehřáté troubě na 225 °C asi 10 minut. Ještě horké potřeme rozpuštěným máslem a obalíme v cukru.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Sýrové fondue Fondue - společenská záležitost Články z

Komentáře k receptu: Cukrové motánky

Komentáře

  1. Pajina   07.08.2006 | 17:21 | reagovat |

    O vikendu jsem upekla,byly moc dobry.Krasne nadychany.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web