Cukrové banánky (strojkové)

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Jitka 37

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 420
      g hladká mouka
    • 280
      g tuk
    • 140
      g moučkový cukr
    • 4
      ks žloutek vařené
    • citronová kůra
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • čokoláda na ozdobení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Tuk utřeme s cukrem a nastrouhanými vařenými žloutky, přidáme mouku, strouhanou citronovou kůru a vypracujeme tužší těsto. Pomocí strojku je vytlačujeme do tvaru banánků. Po upečení a vychladnutí povrch banánků postříkáme rozpuštěnou čokoládou.
Zařazení: Moučníky Cukroví

Komentáře k receptu

  • Jitka 37
    Jitka 37 |

    17. 12. 2014 18:41

    Tuk může být buď jen máslo, nebo máslo napůl s Herou.

  • Jitka 37
    Jitka 37 |

    17. 12. 2014 18:39

    Tuk může být buď jen máslo, nebo napůl máslo a Hera.

  • Monika
    Monika |

    12. 12. 2014 06:49

    Dobrý den, prosím Vás, jaký používáte tuk? předem děkuji

  • Ňulinka -
    Ňulinka - |

    15. 12. 2007 01:54

    Vynikající recept,měkkoučké těsto s kterým se výborně pracuje.Dávám do oblíbených a jasně 1!

  • dadulena
    dadulena |

    11. 12. 2007 15:49

    Jsou vážně dobré, jen jsem neměla doma citronovou kúru, tak jsem použila pomerančovou a chuťově velmi zajimavé.Děti s manželem už ujídali, sotva to vystydlo.

  • Jana Tomčíková
    Jana Tomčíková |

    14. 12. 2006 21:35

    Nástavec jsem viděla v domácích potřebách a stál tuším jen něco málo přes 20,- Kč, "investice" do něj se určitě vyplatí.

  • Anonym
    Anonym |

    14. 12. 2006 20:29

    Děkuji za radu,ale k tomuto tytu Moulinex nelze dokoupit!

  • Jitka Klusová
    Jitka Klusová |

    14. 12. 2006 19:56

    Tak to nevím, je to recept od mojí tchyně a ta je dělá jen přes ten strojek. A co takhle si nástavec koupit?:-)

  • Anonym
    Anonym |

    14. 12. 2006 16:48

    Ptám se,jestli jde dělat i jinak než strojem?NEmám k masovému strojku nástavec?!

  • Anonym
    Anonym |

    8. 12. 2006 22:33

    Dělám podle stejného receptu už několik let. Těsto se dělá snadno, cukroví je moc dobré.Doporučuji.